More


  SE VOTEAZĂ ȘI ÎN STRĂINĂTATE!

  =

  3

  Sunt așteptați la vot și cetățenii români care temporar se află în străinătate sau sunt stabiliți în-afara granițelor țării. Minsterul de Externe a stabilit 294 de secții de vot în diaspora  unde sunt așteptați să își exercite dreptul, conform datelor din 2009 , 146 de mii de cetățeni români.

  Cele mai multe secții de vot se vor organiza în Italia, urmată de Spania și Statele Unite. În Moldova, numărul secțiilor a crescut de la 13 la 21 . În Marea Britanie alegătorii vor avea 11 locații pentru exercitarea dreptului de a alege președintele în timp ce în Franța vor fi 9. În Germania și Austria vor fi organizate 5 secții de votare în timp ce în Belgia, Canada, Serbia, Turcia și Ungaria vor fi 4.

  Secțiile vor fi organizate în sediile misiunilor diplomatice și consulare, în sediul insitiuțiilor de cultură  sau în alte locații în care votul poate fi exercitat în condiții de siguranță. Deasemenea vor pute vota și militarii români aflați în teatrele de operațiuni.

  În ceea ce privește actele necesare exercitării dreptului la vot, cetățenii aflați în-afara granițelor țării vor avea nevoie de cărțile de identitate, de pașapoartele simple, electronice , de serviciu sau diplomatice.
  În diaspora votul a început deja ieri, la ora 19 ora României când s-a deschis prima secție de votare din Noua Zeelandă și se va termina abia luni la ora 5 odată cu închiderea urnelor pe coasta de vest a Americii de Nord.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img