More


  Surfingul ar putea fi unul dintre sporturile din programul JO

  - Advertisement -

  2

  Surfingul ar putea fi inclus în programul olimpic, după noile norme ale Comitetului internațional olimpic, ce urmează să fie aprobate în decembrie și care prevăd desființarea limitei de 28 de sporturi la JO, făcând parte din așa-numita Agendă Bach, după numele noului președinte al CIO.

  Argentinianul Fernando Aguerre, președintele Federației internaționale de surfing (ISA), a precizat într-un comunicat că acest organism “salută ca binevenită în special propunerea de a se fundamenta programul sportiv olimpic pe numărul de probe, nu pe discipline, ceea ar permite includerea a mai multe sporturi la Jocuri”. Potrivit propunerii de reformă dezvăluită miercuri de CIO, Jocurile Olimpice de vară vor avea o limită maximă de 310 probe pentru medalii, fără să conteze la câte sporturi aparțin acestea (în prezent, sunt prevăzute 28 de discipline).

  “Aceasta permite, notează Aguerre, ca sporturi cu un rapid progres și bine primit de tineri, precum surful, să aibă posibilitatea de a fi inclus în programul Jocurilor și să i se ofere ocazia de a arăta aportul valoros pe care îl poate avea la Jocuri, atrăgând cei mai tineri suporteri”.

  Aguerre a salutat, de asemenea, ideea de a crea un canal de televiziune olimpică, la care sportul său ar aduce, pe lângă imagini spectaculoase, o audiență potențială de “35 milioane de surferi din peste 100 de țări, 14 milioane dintre aceștia fiind cu vârste între 12 și 24 de ani”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img