More


  Un sătmărean e “King of the Jiu”!

  =

  kaiac

  La sfârşitul lunii trecute trei sătmăreni au participat în Defileul Jiului, la un regal de rafting pe râul Jiu, intitulat „King of the Jiu“. A fost prima acţiune de acest tip organizată cu echipaje din afara ţării şi la care au participat zeci de competitori din trei ţări. Vremea a fost de partea organizatorilor, dar şi a sportivilor veniţi în Defileul Jiului pentru a se bucura de cei şapte kilometri ai traseului de rafting.

  Ionuţ Stancovici, Halas Attila şi Mircea Crişan sunt sătmărenii ce s-au aflat alături de alţi 30 de concurenţi la această competiţie. Iar Ionuţ Stancovici a reuşit performanţa de a-şi apăra titlul de Rege al Jiului cucerit anul trecut. „A fost un traseu dificil şi mă bucur că am terminat din nou pe primul loc mai ales că anul acesta au fost şi adversari din alte ţări. Totul a început în urmă cu cinci ani din pasiune. Atunci mi-am cumpărat primul kaiak şi am început să merg la concursuri” ne-a spus Stancovici care anul acesta a mai luat trei medalii la Mureş Maraton.

  Stancovici speră ca acest sport să devină mai popular la Satu Mare mai ales că pe Someş vom avea un traseu de free style şi slalom.

  “Am câştigat un proiect şi vom amenaja împreună cu Apele Române cu Agenţia de Mediu şi cu Primăria un treseu pe cursul Someşului în dreptul municipiului Satu Mare. Sper ca pe viitor să organizăm şi noi competiţii internaţionale pe Someş” ne-a mai spus Stancovici. Altfel, concursul câştigat de sătmăreanul Ionuţ Stancovici a fost intitulat în mod sugestiv „King of the Jiu“, întrucât traseul extrem de dificil îl face pe câştigătorul competiţiei un adevărat rege în arta stăpânirii de sine şi a furiei apelor Jiului.
  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img