More


  Victor Ponta, alesul românilor în primul tur la prezidenţiale

  =

  1341411780pppp

  Victor Ponta are 40,33 la sută din voturi, iar Klaus Iohannis – 30,44 la sută din voturi, după centralizarea datelor din procesele – verbale din 98,3 la sută din secţiile de votare, potrivit ultimei raportări a Biroului Electoral Central. Astfel, cei doi vor continua cursa spre Palatul Cotroceni şi în al doilea tur de scrutin.

  Candidatul PSD, Victor Ponta, a ieşit pe primul loc în 25 de judeţe din ţară, în marea lor majoritate din afara arcului carpatic, dar şi în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin. Candidatul ACL, Klaus Iohannis a obţinut primul loc în 12 judeţe, toate din Transilvania, cu excepţia celor două mai sus menţionate. Conform aşteptărilor, în judeţele Harghita şi Covasna, primul loc s-a clasat candidatul UDMR, Kelemen Hunor. Până la redactarea acestei ştiri nu au fost fost centralizate încă procesele verbale din judeţele Ilfov şi Giurgiu, precum şi din municipiul Bucureşti.

  Cel mai mare scor obţinut de Victor Ponta a fost înregistrat în judeţul Olt – 59,99%, în timp ce 52,57% dintre alegătorii din Alba l-au preferat pe Klaus Iohannius. Kelemen Hunort a obţinut a obţinut cel mai bun scor, 62,97%, în judeţul Harghita.

  Ce scrie presa străină despre alegerile prezidenţiale
  Premierul Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, învingându-l pe principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, cu care se va confrunta în turul doi, relatează presa internaţională, apreciind însă că jocul rămâne deschis.

  Agenţia REUTERS notează că premierul Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, învingându-l pe principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, un primar etnic german susţinut de două partide de dreapta, cu care se va confrunta în turul doi, la 16 noiembrie.

  Premierul şi primarul Sibiului se vor înfrunta în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial după ce nici unul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea din primul tur, relatează ASSOCIATED PRESS. Pe primul loc s-a clasat premierul Victor Ponta, notează AP.

  DEUTSCHE WELLE precizează că Ponta a promis că va reduce taxele şi va creşte pensiile, subliniind nevoia de a menţine relaţii bune atât cu Uniunea Europeană, cât şi cu China. El a anunţat de asemenea, recent, creşterea cu 10 la sută a salariilor în sectorul sanitar, mărindu-şi popularitatea.


  Curtea Constituţională se întruneşte vineri pentru validarea rezultatului alegerilor

  Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) se întrunesc, vineri, într-o şedinţă privind validarea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidenţiale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. Ziua de vineri, 7 noiembrie, este termenul limită pentru anunţarea şi validarea de către CC a rezultatelor primului tur.

  Pe de altă parte, trei persoane au depus la CC sesizări prin care cer anularea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidenţiale, acestea urmând să fie analizate de judecătorii constituţionali în şedinţa de miercuri. Potrivit legii, Curtea Constituţională poate anula alegerile dacă votarea şi stabilirea rezultatelor au avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului sau, după caz, ordinea candidaţilor care pot participa la al doilea tur de scrutin. În această situaţie Curtea va dispune repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor.


  Ponta şi Dragnea fac azi strategia pentru turul 2 în videoconferinţă cu liderii din teritoriu

  Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi preşedintele executiv, Liviu Dragnea, au convocat pentru marţi la ora 10.00 o videoconferinţă cu liderii social-democraţi din teritoriu pentru a analiza rezultatele la turul întâi, a stabili strategia pentru turul doi şi a discuta despre viitorul premier. Ponta şi Dragnea vor veni, marţi, la ora 10.00 la sediul central al PSD, unde, alături de staff-ul de campanie, vor discuta, prin sistemul de videoconferinţă, cu preşedinţii de filiale judeţene. În cadrul şedinţei vor fi analizate rezultatele obţinute de organizaţiile partidului.|

  Al doilea punct al discuţiei va consta în stabilirea strategiei de comunicare a partidului pentru turul secund al alegerilor prezidenţiale. Un alt punct de pe agenda videoconferinţei va consta în discuţia despre viitorul prim-ministru, în contextul în care atât Victor Ponta, cât şi Liviu Dragnea, au precizat că acesta nu va fi un social-democrat.


  Kelemen Hunor:
  UDMR va decide joi pe cine va susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea va decide joi, în şedinţa Consiliului Permanent care va avea loc la Cluj-Napoca, pe cine va susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, transmite corespondentul MEDIAFAX. Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că decizia “depinde de foarte multe analize şi de foarte multe date”. “Eu nu am făcut nicio declaraţie referitoare la susţinerea unui candidat în turul al doilea, noi vom decide abia joi. Vom avea o discuţie în cadrul preşedinţiei UDMR, conducerea restrânsă a Uniunii, apoi în Consiliul Permanent, la Cluj, şi vom lua o decizie pe cine susţinem, care depinde de foarte multe analize şi de foarte multe date. Vom lua joi o decizie. S-ar putea să îl susţinem pe Ponta, s-ar putea să nu luăm o astfel de decizie. Până nu există o şedinţă, eu singur nu iau decizii de această natură şi nu am luat o astfel de decizie”, a spus Kelemen.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img