More


  Victor Ponta, favoritul românilor în turul II la prezidenţiale

  =

  ponta

  Presedintele PSD, Victor Ponta, conduce detaşat în fata candidatului ACL, Klaus Iohannis, în ce priveşte intenţia de vot în turul II la alegerile prezidentiale, potrivit sodajelor de opinie. De asemenea, majoritatea românilor cred că Ponta va câştiga alegerile.

  Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, ar fi votat de 55% dintre români în timp ce pe Klaus Iohannis (ACL) îl aleg 45% dintre aceştia, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, este concluzia unui sondaj realizat de SOCIOPOL.

  Aceleaşi procente le-ar obţine cei doi şi conform unui sondaj realizat de CSCI pe 5 noiembrie. Conform cercetării sociologice, majoritatea respondenţilor – un procent de 67% – se declară foarte interesaţi de alegerile prezidenţiale, 21% – destul de interesaţi, 7% – destul de puţin interesaţi, 4% foarte puţin/deloc interesaţi, iar 1% nu ştiu/nu răspund. De asemenea, 55% dintre subiecţi susţin că vor merge la vot, 29% că nu vor merge, iar 16% declară că nu vor fi în ţară pe 16 noiembrie.

  La întrebarea “Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale?”, un procent de 59% îl nominalizează pe Victor Ponta, 22% pe Klaus Iohannis, iar 19% nu ştiu/nu răspund. Sondajul a fost efectuat în perioada 5-7 noiembrie, pe un eşantion de 1.005 interviuri telefonice. Eroarea maximă tolerată este +/-3,2 % la un nivel de încredere de 95%.

  Victor Ponta, primul pe buletinele de vot pentru turul II

  Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit formatul buletinului de vot care va fi folosit în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie. Dacă la primul tur de scrutin, candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost pe poziţia a patra, acum, pentru cel de-al doilea tur acesta se află pe prima poziţie. Cum era şi normal, candidatul ACL, Klaus Iohannis, se află pe poziţia a doua.

  Potrivit unei decizii a BEC, publicată pe site-ul instituţiei, pe prima pagină a buletinului de vot se imprimă două patrulatere, egale între ele, cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate, obţinute în primul tur de scrutin, de la stânga spre dreapta.

  Echipa Băsescu-Iohannis vrea spectacol nu dezbatere

  Propunerea preşedintelui ca dezbaterea între candidaţii la prezidenţiale să se desfăşoare la palatul Cotroceni este dovada faptului că “echipa Băsescu-Iohannis vrea spectacol nu dezbatere”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea. “Iohannis fuge de invitaţia televiziunilor. Ca de obicei, Băsescu îl ajută pe Iohannis, pentru că el e omul lui. Ne-am săturat de scandalul lui Băsescu din ultimii zece ani. Televiziunile sunt cele mai serioase.Îl aşteptăm pe Klaus Iohannis la tv de luni seara încolo”, a spus Firea.

  Preşedintele Traian Băsescu a propus, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, ca dezbaterea între candidaţii în alegerile prezidenţiale Victor Ponta şi Klaus Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img