More


  Victor Ponta, preşedintele care uneşte!

  =

  ponta

  La cererea lui Victor Ponta, BEC şi Guvernul au luat măsurile necesare pentru ca toţi românii din străinătate să poată vota. În acest sens, au fost convocaţi la Bucureşti ambasadorii şi consulii din Franţa, Germania, Marea Britanie, Austria şi Republica Moldova. Victor Ponta este singurul candidat care are grijă de românii de peste graniţă, fie că aceştia se află în Republica Moldova, în Cernăuţi sau Serbia.

  Victor Ponta a transmis pe toată perioada campaniei un mesaj ferm de susţinere a drepturilor minorităţii româneşti din Ucraina şi Serbia. Victor Ponta este un promotor al valorilor europene referitoare la respectarea minorităţilor şi garantarea drepturilor acestora. Klaus Iohannis, spre deosebire de Victor Ponta, vorbeşte despre românii din diaspora fără a fi făcut nici măcar o vizită în diaspora românească. Klaus Iohannis este candidatul care vrea să fie preşedintele României fără să fi vizitat măcar o data Chişinăul în această campanie, fără soluţii concrete pentru românii din Rep. Moldova! România, cu Victor Ponta preşedinte, va fi un actor regional care va garanta stabilitatea în regiune şi va promova o colaborare mai strânsă cu toţi vecinii noştri. „Susţinem parcursul european al Rep. Moldova, la fel cum susţinem integrarea europeană a Ucrainei şi Serbiei”, a declarat Victor Ponta. La cererea lui Victor Ponta, BEC şi Guvernul au luat măsuri pentru ca toţi românii din străinătate să poată vota. Au existat cozi şi în Rep. Moldova, acolo unde Victor Ponta a câştigat alegerile. Este legitimă supărarea celor din diaspora. A existat o disfuncţionalitate tehnică obiectiva, pe care autorităţile o remediază. Victor Ponta a declarat deja că vrea ca, pe 16 noiembrie, la ora 21, toţi românii care vor să voteze să voteze, pentru ca asta dă legitimitate preşedintelui. “Organizarea alegerilor este făcută de Autoritatea Electorală Permanentă, de BEC; Guvernul se ocupă doar de securizarea procesului electoral; tot ce se întâmplă în secţiile de votare este răspunderea BEC”, a precizat Ponta. Românii trebuie să reţină că se va face tot ceea ce ţine de Guvern şi de instituţiile guvernamentale pentru ca în 16 noiembrie să nu existe nici măcar un singur cetăţean care nu a reuşit să voteze. “S-au luat deja măsuri în acest sens, în urma întâlnirii dintre MAE şi BEC: Din fondul de rezervă se vor aloca toate sumele necasare pentru creştera numărului de cabine, a personalului de vot. Se va pune la dispoziţia MAE tot ceea ce au nevoie pentru ca declaraţia pe propria răspundere să fie descărcată online. BEC a decis ca alegătorii din Diaspora pot veni la vot cu declaraţiile completate – le vor semna în secţie. O altă decizie: numărul membrilor din comisiile de votare va putea fi completat de personal furnizat de MAE, până la limita maximă, în cazul în care unii dintre cei desemnaţi iniţial lipsesc”, a arătat Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a dat un mesaj extrem de ferm: dăcă rămâne vreun român care a vrut să voteze şi nu a putut, pleacă toată echipa de la MAE. “Suntem convinşi, însă, că situaţia nu se va repeta, toţi românii din diaspora vor avea toată infrastructura necesară astfel încât să poată vota pe 16 noiembrie cu candidatul pe care îl prefera”, a concluzionat Victor Ponta.

  Nu există două Românii
  >> Discursul de divizare a românilor, promovat de Iohannis, nu va funcţiona
  În jur de 720.000 de tineri 18-34 de ani au votat pentru Ponta şi vreo 730.000 de tineri pentru Iohannis. În jur de 2,2 milioane de locuitori ai oraşelor au votat pentru Victor Ponta şi în jur de 2 milioane pentru Iohannis. În jur de 575.000 de persoane cu studii superioare au votat cu Victor Ponta şi în jur 835.000 cu Iohannis. În jur de 920.000 de locuitori din Transilvania, Banat, Crişana, Maramures au votat cu Victor Ponta şi cam 1,2 milioane cu Iohannis. Cifrele rezultă din corelarea votului final şi din datele exit-poll furnizate de IRES. Ce arată aceste cifre: nu există o România împărţită între ardeleni şi regăţeni, între orăşeni şi cei din rural, între cei cu studii superioare şi cei cu studii gimnaziale şi medii, care una ar vota candidatul de centru-stânga şi alta care ar vota candidatul de centru-dreapta. „Mulţumim tuturor românilor care au votat Victor Ponta şi care resping divizarea promovată de Iohannis şi susţinătorii săi. Este important să nu se mai permită dezbinarea din ultimii 10 ani. ÎMPREUNĂ TREBUIE SĂ UNIM ACEASTĂ ŢARĂ, să dărâmăm zidurile care s-au construit între noi, între tineri şi vârstnici, între pensionari şi cei activi, între bugetari şi cei din zona privată, între cei din Ardeal, Oltenia, Moldova, Banat, Dobrogea. Victor Ponta a fost şi în Italia, şi în Spania, dar şi în Buzău, Baia Mare, Arad sau Chişinău. Asta trebuie să facă un om politic responsabil, un preşedinte – să fie cu gândul la toţi românii!”, a precizat Victor Ponta.

  Victor Ponta își păstrează avansul de 10%
  >> Sondaj CSCI: Victor Ponta – 55%, Klaus Iohannis – 45%
  Victor Ponta ar câştiga turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu 55% din voturi, relevă un sondaj de opinie realizat de CSCI. La capitolul încredere în politicieni, Victor Ponta se bucură de un nivel de încredere multă şi foarte multă de 40%, urmat de Klaus Iohannis cu 32%, Călin Popescu Tăriceanu – 30% şi Traian Băsescu – 16%. Sondajul CSCI a fost realizat la data de 2 noiembrie 2014, prin metoda CATI, la nivel naţional, fiind realizate 925 de interviuri şi având o eroare tolerată de 3,3%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

  Veste extraordinară pentru 650 000 de români: Creşte pensia minimă garantată!
  Pensionari cu venituri mici ar urma să aibă în curând pensii mai mari. Ministerul Muncii şi al Protecţiei Sociale şi cel de Finanţe au efectuat toate calculele şi vor propune în Guvern creşterea pensiei minime de la 350 de lei, la 400 de lei. “Guvernul Ponta a finalizat calculele cu ministerul de Finanţe şi de la 1 ianuarie 2015 650.000 de pensionari vor beneficia de pensia socială de 400 de lei. Efortul bugetar este de 175 de milioane de lei, dar ne permitem această creştere fără să creştem vreo taxă sau vreun impozit. Aceşti oameni au muncit şi au trudit şi după zeci de ani de muncă au pensie foarte mică, este vorba în special de agricultori sau cei din industria uşoară”, a explicat ministrul Rovana Plumb, la România TV.

  Veste bună de la INS:
  Salariul mediu a crescut în luna septembrie
  Potrivit datelor INS, politicile guvernului dau în continuare rezultate. Trendul pozitiv al economiei României este confirmat de creșterea salariului mediu (atât brut, cât și net) cu circa 1% în luna septembrie față de august 2014. Totodată, față de 2013, câștigul salariual mediu net a crescut cu 5,5%.

  Analist american:
  România e un model de democraţie în regiune. Viktor Orban şi Victor Ponta sunt profund diferiţi!
  România este în prezent “un battleground state” între Occident şi Rusia, o insulă sub asediu, o ţară care trăieşte în prezent “într-un cartier dur” şi va simţi “o testare a democraţiei mai dură decât în alte ţări”, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro Wess Mitchell, preşedinte al the Center for European Policy Analysis (CEPA), singurul think tank american dedicat studierii Europei Centrale şi de Est.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img