More


  Vor primele puncte din deplasare!

  =

  olimpia-cs-mioveni

  Olimpia Satu Mare speră să obţină azi primele puncte din deplasare în actualul sezon. Elevii lui Csik joacă pe terenul de la Pâncota în faţa unei echipe pe care în tur au învins-o cu 3-1 la Satu Mare.

  Schimbarea la nivelul băncii tehnice s-a dovedit benefică pentru Olimpia Satu Mare. Instalat în vară cu obiectiv clar play-offul ligii secunde, Cosmin Bodea a strâns doar 7 puncte în 9 jocuri, iar șefii lui „Oli” l-au chemat din nou la „catedră” pe Tiberiu Csik. Acesta nu plecase niciun moment din club, așa că reacomodarea a fost rapidă, dovadă stând și rezultatele. Într-o lună de zile, sătmărenii au adăugat alte 7 puncte în clasament, îndepărtându-se de „zona fierbinte” a clasamentului.

  Nu mai departe de weekendul trecut, „galben-albaștrii” au fost la 3 minute de un succes extrem de prețios în fața solidei echipe din Cîmpina. „Chiar dacă au trecut deja 5 zile de la acel meci, dezamăgirea pentru ratarea victoriei cu Fortuna se simte în cadrul lotului. Pe undeva e normal, căci am muncit enorm pentru cele trei puncte și am fost egalați pe final. Dar, trebuie să uităm totul, căci ne așteaptă un meci greu sâmbătă, împotriva unei echipe cu mare foame de rezultate. Vrem să recuperăm punctele pierdute sâmbăta trecută, dar nu va fi deloc simplu”, spune Tiberiu Csik.

  Acesta recunoaște că nu și-a văzut încă la lucru adversarul din weekend, dar speră să primească înregistrările meciurilor cu ACS Poli şi Metalul Reșița. „Ceva informații am și acum și știu că meciul se va disputa pe un teren foarte greu, poate chiar noroios dacă va ploua. Se vede și cu ochiul liber că pîncotanii nu sunt constați în rezultate, acasă sunt capabili de orice, iar afară se descurcă puțin mai greu. Tocmai fiindcă sâmbătă se joacă la Pîncota meciul e și mai greu pentru noi, dar suntem optimiști, am mare încredere în băieți. Vrem să-i ținem la distanță, dar în același timp ne propunem să și urcăm în clasament”, a adăugat fostul stelist, care a mai vizitat orașul din Podgorie acum două sezoane, când Olimpia obținea promovarea în Liga a 2-a, dar pierdea acel meci cu 1-0.

  Csik dă de înțeles că nu se va baza împotriva „șoimilor” pe foștii utiști Maximiliano Laso și Bogdan Apostu. „Din păcate pentru fotbalistul argentinian, în Liga a II-a se pune mai mult baza pe fizic și disciplina tactică. Cu excepția a două-trei echipe, cele de pe podium, rar se pune accentul pe fotbaliști cu calitățile lui Laso. El este tehnic și rapid, dar de multe ori nici terenurile nu-l ajută, ca să nu mai vorbesc despre fizicul său. Cu siguranță, meciul de sâmbătă va fi unul de luptă, trebuie să mă gândesc bine dacă voi apela la el. În ceea ce-l privește pe Apostu, nu pot spune decât că pe postul lui e concurență mare, sunt cinci jucători pe două locuri. Sigur, nici nu a avut prea multe șanse să demonstreze că poate evolua înaintea altora, dar asta este situația în momentul de față..”, mai spune tehnicianul Olimpiei, care nu va conta sâmbătă pe mijlocașul Villand, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

  La rândul lor cei de la Pâncota spun că : „Trebuie s-o învingem cu orice preț. A sosit vremea să obținem al doilea succes în campionat și să ne îndepărtăm de ultimele două locuri. A început să ne intereseze și ce fac adversarele noastre, iar atâta timp cât etapa asta Bihorul joacă la Mioveni și Caransebeșul acasă cu Poli, ne gândim că avem prilejul să punem puncte importante între noi și ei”, a explicat antrenorul „șoimilor”, Dan Cuedan.

  Acesta susține că elevii săi au moral bun după ultimele rezultate, dar are și un argument tehnic pentru o mult așteptată victorie. „Nu primim gol de 180 de minute, ceea ce ne dă o anumită siguranță din acest punct de vedere. E adevărat că nici nu am marcat, însă am lucrat la acest aspect în ultima vreme și am încredere că vom desface apărările adverse, începând neapărat cu cea a Olimpiei Satu Mare”, a mai punctat Cuedan.
  Probabil, tehnicianul Pîncotei își va plia strategia de joc și în funcție de adversarul de sâmbătă, pe care îl consideră schimbat în bine după revenirea lui Tiberiu Csik pe bancă. „Este evident că el controlează cel mai bine lotul, mai ales că cu o parte dintre jucători lucrează de mult timp, promovând cu ei din Liga a 3-a. În plus, ca și tehnician al noului val, Csik pune mare preț pe organizarea jocului, iar rezultatele s-au văzut rapid. Apoi, Olimpia se poate baza pe câțiva fotbaliști care pot face oricând diferența și aici mă refer la Bujor, Laso, Apostu sau Boștină. Acesta din urmă a și marcat etapa trecută, trebuie să fim atenți”, mai consideră „principalul” pîncotanilor. Înaintea acestei etape Olimpia ocupă locul opt cu 14 puncte iar Pâncota e pe nouă cu nouă puncte. Partida Olimpia –Şoimii Pâncota se va juca azi de la ora 11.

  Programul etapei:
  Ieri
  CS Mioveni – FC Bihor 1-0
  Azi
  CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reşiţa
  Şoimii Pâncota – FC Olimpia SM
  AFC Fortuna – FC Olt Slatina
  FC Caransebeş – ACS Poli Timişoara



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img