More


  Bogdan Aurescu: Facilitatea de la Deveselu este un proiect pur defensiv

  - Advertisement -

  Facilitatea de la Deveselu, care va deveni operaţională în 2015, este un proiect ”pur defensiv” şi care ”nu este îndreptat în niciun fel împotriva Rusiei”, a spus, duminică, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la o întâlnire cu o delegaţie a Congresului SUA, condusă de Michael Rogers (republican). De altfel, acest scop şi caracter al facilităţii de la Deveselu sunt conforme cu documentele Summit-ului NATO din Marea Britanie, a adăugat şeful Diplomaţiei, conform unui comunicat al MAE, remis MEDIAFAX.
  De asemenea, ”Facilitatea va spori protecţia teritoriilor, populaţiilor şi forţelor aliate din Europa împotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice din afara spaţiului euroatlantic”, a mai spus Aurescu, la întâlnirea cu delegaţia americană, condusă de Rogers, preşedintele Sub-comitetului pentru Forţe Strategice din Congres.
  Ministrul a evocat şi ”cooperarea extinsă la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în contextul tranzitului forţelor SUA şi Aliate din şi spre Afganistan”, considerând că relaţiile bilaterale în domeniile securităţii şi apărării au un nivel ”excelent”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img