More


  Mani Gyenes şi-a prezentat noul echipament

  - Advertisement -

  gyenes

  Pregătirile pentru ediţia 2015 a Raliului Dakar sunt pe ultima sută de metri. Pentru sătmăreanul Emanuel Gyenes finalul de an este unul încărcat, în care sărbătorile par a fi pe plan secund.

  Mani, care recent şi-a prezentat echipamentul pentru Dakar 2015, face ultimele pregătiri pentru drumul pe care îl are de făcut până în America de Sud. După ce a fost premiat în week-end de FR de Motociclism, Gyenes a revenit acasă unde îşi va petrece Crăciunul.

  Sâmbătă va pleca spre Braşov, după care va lua avionul din capitală, o zi mai târziu, cu destinaţia Paris. Iar din capitala Franţei va lua avionul cu destinaţia finală Buenos Aires.

  Pe 30 decembrie, Mani Gyenes şi staff-ul său vor lua motocicletele şi maşina de asistenţă din port, urmând apoi verificarea tehnică şi administrativă, pe 2 ianuarie. Astfel, îşi va petrece Anul Nou pe meleaguri argentiniene.

  Startul festiv este programat pe 3 ianuarie 2015, iar o zi mai târziu începe competiţia oficială, cu prima etapă de la Buenos Aires la Villa Carlos Paz, etapă care numără aproximativ 860 de km.

  Şi în acest an Dakarul va număra peste 9000 de km, va străbate Argentina, Bolivia şi Chile, pe trasee de munte, dune de nisip, păduri şi pietriş, toate ingredientele pentru un spectacol automobilistic de marcă.

  În ceea ce-l priveşte pe Mani Gyenes, acesta va concura cu numărul 49, pe un KTM 450 Rally Replica, costurile pentru acest Dakar ridicându-se la aproximativ 60.000 de euro.

  ”Pentru mine Raliul Dakar este un mod de viață. Din păcate, nu am găsit bugetul pentru a concura în 2013 și în 2014, iar acum revenirea în Dakar este incredibilă. Ultima dată când am concurat am reușit să termin pe 17 în clasamentul general și sper ca în acest an să mă clasez tot în top 20. În 2011 am fost cel mai rapid la clasa Maraton și în acest an voi încerca să revin pe podium. Va fi foarte dificil în Bolivia pentru că vom rula la altitudini foarte mari, dar raliul Dakar nu este o cursă ușoară.Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă revenire mea în Raliul Dakar și celor care m-au sprijinit până acum”, a declarat Mani.

  Rider-ul sătmărean va concura şi la Maraton, acolo unde în 2011 s-a şi impus. Acesta revine după o pauză de doi ani, sub culorile unui nou club sătmărean, Autonet Motorcycle Team.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img