Am avut întâlnirea săptămânală – colaborare instituţională şi urăriPremierul Victor Ponta a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Premierul afirmă că aceasta a fost întâlnirea sa “săptămânală” cu şeful statului, pe subiecte obişnuite de colaborare instituţională şi urări de “La mulţi ani”. “Am avut întâlnirea săptămânală cu preşedintele Iohannis – subiectele obişnuite de colaborare instituţională! Şi urări de La mulţi ani”, afirmă Ponta, pe Twitter.

Surse oficiale au declarat anterior că, imediat după şedinţa de guvern, premierul Victor Ponta a mers la Palatul Cotroceni, unde preşedintele Klaus Iohannis a început o serie de discuţii cu unii dintre miniştri. Potrivit acestora, cei doi au discutat inclusiv despre bugetul pe anul viitor. Administraţia Prezidenţială a precizat, anterior, prin intermediul unui comunicat de presă, că la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, luni şi marţi au loc, la Palatul Cotroceni, o serie de întâlniri ale şefului statului cu miniştrii Gabriel Oprea, Mircea Duşă şi Bogdan Aurescu.

Potrivit sursei citate, ”la invitaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis se desfăşoară, luni şi marţi, la Palatul Cotroceni, o serie de întâlniri între preşedinte şi miniştrii Afacerilor Interne, Apărării Naţionale şi de Externe. ”Se discută domeniile de care preşedintele este direct responsabil, securitate naţională, apărare şi politică externă, în cadrul unei prime luări de contact cu activitatea miniştrilor Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi Bogdan Aurescu, şi a celor trei ministere pe care le conduc”, se mai precizează în comunicat. În cursul zilei de luni au loc întâlnirile cu miniştrii de Interne şi Apărare, în timp de întâlnirea cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu va avea loc marţi. Aceasta este prima serie de întâlniri a preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţi ai Executivului, de la învestirea în funcţie. Surse politice declarau, duminică, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, cu ministrul Apărării, Mircea Duşa, cel de Interne, Gabriel Oprea şi cel de Externe, Bogdan Aurescu, discuţii vizând domeniile de care şeful statului este direct răspunzător, potrivit Constituţiei.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts