More


  ”Balonul de Aur” 2014 intră în finală

  - Advertisement -

  trofeu

  Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid), deținătorul trofeului, atacantul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) și portarul german Manuel Neuer (Bayern Munchen) sunt cei trei finaliști ai anchetei pentru ”Balonul de Aur” 2014, trofeu care va fi decernat pe 12 ianuarie, la Zurich, au anunțat, luni, co-organizatorii FIFA (Federația Internațională de Fotbal) și France Football.

  Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, marii rivali din La Liga, au cucerit ultimele șase Baloane de Aur, iar Neuer a fost unul dintre artizanii câștigării Cupei Mondiale de către Germania.

  CR7, care și-a adjudecat trofeul de două ori (2008 și 2013), este mare favorit și la ediția din acest an, după ce a stabilit un nou record de goluri într-un sezon al Ligii Campionilor (17), în primăvară.

  Messi este singurul jucător care a câștigat Balonul de Aur de patru ori, recompensa individuală supremă din fotbal. Însă, el vine după un sezon în care nu a câștigat niciun titlu major, pierzând finala CM 2014 în fața Germaniei, în timp ce Ronaldo și-a adjudecat trofeul Champions League cu Real Madrid.
  Un singur portar, Lev Iașin (URSS), a câștigat Balonul de Aur, în 1963.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img