More


  China oferă sprijin Indoneziei în operațiunile de căutare a avionului dispărut în Marea Java

  - Advertisement -

  2

  China a propus Indoneziei să furnizeze mijloace nautice și aeriene pentru a ajuta la operațiunile de căutare a avionului companiei AirAsia, dat dispărut duminică în Marea Java, a anunțat luni Ministerul chinez de Externe, relatează AFP.

  ‘China a informat Indonezia că este pregătită să trimită de urgență nave și avioane pentru a participa la operațiunile de căutare și salvare’, a declarat dna Hua Chunying, purtător de cuvânt al diplomației chineze, potrivit unui comunicat.

  China este ‘foarte preocupată de situația persoanelor aflate la bordul avionului’, a precizat purtătorul de cuvânt, care a transmis de asemenea ‘un mesaj de solidaritate’ cu familiile victimelor.

  Operațiunile de căutare a avionului dispărut în Marea Java au fost reluate luni dimineața, după ce fuseseră întrerupte duminică seara.

  Singapore, Malaezia și Australia au trimis avioane și vapoare pentru a ajuta Indonezia în cadrul acestor operațiuni din Marea Java. SUA s-au declarat de asemenea pregătite să acorde ajutor.

  Avionul, care a decolat duminică de pe aeroportul indonezian Surabaya spre Singapore cu 162 de persoane la bord, se află “pe fundul mării”, a anunțat luni șeful Agenției naționale indoneziene pentru operațiuni de căutare și salvare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img