More


  Ebola: Bilanțul a ajuns la 6.388 de decese dintr-un total de 17.942 de cazuri

  - Advertisement -

  4

  Numărul deceselor cauzate de Ebola a ajuns la 6.388 dintr-un total de 17.942 de cazuri de infectare înregistrate la data de 7 decembrie, a anunțat miercuri, la Geneva, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite Reuters.

  Săptămâna trecută, Sierra Leone, una dintre cele mai afectate state africane de epidemia de Ebola, a raportat 397 de noi cazuri confirmate, de trei ori mai multe decât totalul noilor cazuri din Guineea și Liberia, și ele țări lovite grav de Ebola.

  Marți, Spania a fost declarată de OMS drept țară fără virusul Ebola, după ce au trecut 42 de zile fără o nouă contaminare. Spania a cunoscut un caz de infectare, o infirmieră care s-a ocupat de doi misionari contaminați și repatriați la Madrid unde au încetat din viață în august și, respectiv, septembrie. Ulterior, infirmiera a fost declarată vindecată.

  Precedentul bilanț al OMS, redactat pe 6 decembrie și publicat luni, indica 6.331 de morți dintr-un număr total de 17.800 persoane infectate cu virusul Ebola. Sierra Leone a devenit pentru prima dată țara cu cel mai mare număr de persoane contaminate cu Ebola, cu 7.798 de cazuri recenzate, față de 7.719 în Liberia.

  Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, a pornit din Guineea la sfârșitul lui decembrie 2013. Pe 6 decembrie, în această țară se înregistrau 1.412 decese din 2.283 de cazuri de infectare înregistrate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img