Fete de nota 10!baschet

Aseară, baschetbalistele de la CSM au demonstrat că a evolua cu sufletul e mult mai important decât toţi banii din lume. E binecunoscută situaţia de la club, unde sportivii şi sportivele nu şi-au primit ultimele două salarii, dar fetele noastre au dat dovadă de o dăruire în teren care a depăşit orice obstacol.

CSM a învins în ultimul meci din 2014 pe Phoenix Galaţi, care la ora meciului se afla pe poziţia a patra, scor 86-80. Deşi au condus la pauză cu 45-33, elevele trioului Pricop-Sin-Năstruţ au cedat pe final, dar au reuşit să se impună, chiar şi fără pivoţii Ashley Adams şi Luminiţa Manta, care au strâns fiecare cinci greşeli personale.

Primul sfert a aparţinut echipei sătmărene, 25-12, care l-a cedat pe cel de-al doilea cu 20-21. Sfertul trei a fost din nou câştigat de ale noastre, 20-14. Din păcate, în ultima parte, fără Adams şi Manta, CSM-ul a cedat 21-33, dar s-a impus în faţa unei echipe care nu-şi merită locul în clasament.

Nici CSM-ul nu-şi merită locul din partea a doua a clasamentului, această victorie readucând speranţe pentru play-off.

Din păcate trebuie să spunem că e cea mai slabă clasare din istorie a echipei după 15 etape, iar lucrurile sunt departe de a fi clarificate.

Cu Toccara Ross care a părăsit deja gruparea sătmăreană, în plus şi alte jucătoare manifestându-şi dorinţa de a pleca de la CSM.

Sperăm ca în al 12-lea ceas, conducerea să ia atitudine şi să nu lase această echipă frumoasă, de tradiţie, să se zbată în mediocritate.

Pentru CSM au jucat magistral căpitanul Andreea Orosz, care a reuşit 32 de puncte, Flavia Ferenczi cu 20, Eniko Laza cu 16 puncte şi Ashley Adams care a reuşit cel de-al patrulea “double-double“ al sezonului, cu 10 puncte şi 11 recuperări. Au mai jucat Renata Szmutku – 5, Luminiţa Manta – 2, Marija Radovic – 1 şi Bianca Voica.

Andreea Orosz la lotul naţional
Dacă fetele vor intra în vacanţă, Andreea Orosz nu are timp de odihnă, azi urmând să se alăture lotului naţional, pentru o pregătire centralizată în vederea participării la Eurobasket 2015. După meci, căpitanul, cu lacrimi în ochi, a precizat că şi-ar dori ca CSM-ul să nu fie lăsat să moară. “Am demonstrat tuturor că dacă pui suflet poţi câştiga, chiar şi în faţa unor adversare mai bune. Şi dacă sunt probleme cu banii noi am încercat să dăm totul pe teren, cred că s-a şi văzut asta. Eu nu voi avea vacanţă prea multă, pentru că până înainte de Crăciun voi fi la lotul naţional. Mulţumesc fetelor şi antrenorilor pentru ce am realizat“, a completat Orosz.

Încheiem cu precizarea că fetele merită toate felicitările, ne ridicăm pălăria în faţa lor şi sperăm ca de la anul să le vedem din nou la Satu Mare, iar dacă vor dori să plece, nu le urăm decât multă baftă în continuare.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts