Judoka Lorand Samel, sportivul anuluiIMG_4450

Deja tradiţionala şedinţă de final de an de la DJST a avut loc ieri. Preşedinţi de cluburi, antrenori şi sportivi au ţinut să afle punctajele care au desemnat topul celor mai buni zece sportivi sătmăreni.

Bineînţeles, s-au întocmit două clasamente, unul pentru sporturi olimpice şi altul pentru cele neolimpice. Directorul Virgil Dragoş a prezentat situaţia punctelor, care în unele situaţii au fost recalculate, fără însă ca topul iniţial să fie modificat.

Astfel, la probe olimpice, conform sistemului de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, judoka Lorand Samel de la CS Unio-CSM a fost desemnat primul sportiv al anului. Conform listei, Samel a adunat 56 de puncte, cu medalie de argint la seniori ne-waza şi bronz la Campionatele Balcanice, Cupa Europei, Campionat Naţional seniori şi Campionat Naţional Open.

Podiumul a fost completat de un alt judoka, de la CSM, Marian Halas care a acumulat 38 de puncte, cu o jumătate de punct mai mult decât ocupantul locului trei, luptătorul de la CS Satu Mare-Cetate Ardud, vice-campionul european de cadeţi Lenard Berei. În top 10, nu mai puţin de şase sportivi sunt judokani.

Clasamentul pe sporturi olimpice se prezintă astfel:
1.Lorand Samel (judo-CS Unio CSM) 56 puncte
2.Marian Halas (judo-CSM) 38p
3.Lenard Berei (lupte-CS Satu Mare-Cetate Ardud) 37,5p
4.Cristian Bodârlău (judo-CSM-Dinamo) 31,25 p
5.Benjamin Bodo (floretă-CS Satu Mare) 26,5 p
6.Dora Kovacs (judo-CS Unio) 22,5p
7.Bogdan Dascălu (floretă-CS Satu Mare) 21,66p
8.Remus Lazea (judo-CSM Satu Mare-Dinamo) 15,25p
9-10.Andrei Radu (spadă-CSM Satu Mare) şi Cristian Şereş (judo-CS Unio-CSM) ambii 15p.

Mai apoi s-a trecut la prezentarea topului pe sporturi neolimpice. Aici, doar reprezentanţi ai karate-ului au punctat conform grilei.

Iar primul şi cel mai medaliat karateka a fost careianul Attila Bartincki de la Karate Do BFKS cu 114,835 puncte, care a cucerit un aur, un argint şi şase medalii de bronz la Naţionalele individuale de juniori, a cucerit două titluri de vicecampion mondial şi european, plus două medalii de bronz la Europenele de juniori, respectiv un bronz la Mondialele de juniori.

Pe doi se clasează sportivul CSM-ului, Răzvan Ţinca, cu 78,33 puncte, care are în palmares şase medalii de aur la Mondialele, Europenele şi Naţionalele de cadeţi pe echipe, plus un loc întâi la Cupa României de cadeţi şi Cupa Campionilor Europeni, un argint la Mondialele de cadeţi şi la Cupa României cadeţi echipe, şi două bronzuri la C.E de cadeţi şi la Cupa Campionilor Europeni cu echipa.

Podiumul este completat tot de un karateka de la CSM, Igor Bălăcescu, cu 64,17 puncte. Acesta a cucerit aurul la C.N. de seniori echipe, două arginturi la C.E. de seniori şi Cupa Campionilor Europeni, un loc doi la Cupa României şi două locuri trei la C.N. de seniori pe echipe.

Topul la “neolimpice“ se prezintă astfel:
1.Attila Bartincki (karate-Karate Do BFKS Carei) 115,833 puncte
2.Răzvan Ţinca (karate-CSM Satu Mare) 78,33p
3.Igor Bălăcescu (karate-CSM Satu Mare) – 64,166p
4.Florin Mihali (karate-CSM Satu Mare) 54,166p
5-6.Mate Bacs (karate-Karate Do BFKS Carei) şi Zoltan Kalocsai (karate-CS Samuraiul) 41,333p
7.Patrick Burya (karate-CS Samuraiul) 34,83p
8.Arnold Anzik (karate-CS Samuraiul) 30p
9.Amalia Abriham (karate-Karate Do BFKS Carei) 29,5p
10.Nicolae Kovacs (karate – CSM Satu Mare) 26,666p.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, de la ora 14.00, atunci când cei mai buni sportivi ai judeţului vor fi prezenţi la Taberele Şcolare.

Conform statisticilor, anul 2014 este mai bogat cu aproape 100 de medalii faţă de anul trecut, chiar dacă resursele financiare au fost mai puţine. Referitor la resurse, conform unei ordonanţe de urgenţă doar sportivii cu medalii internaţionale vor fi recompensaţi cu bani, restul urmând să primească diferite alte premii şi cadouri.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts