Microsoft si Sony, atacate de hackeri in ziua de Craciun. Ce s-a intamplatmicrosoft-si-sony-atacate-de-hackeri-in-ziua-de-craciun-ce-s-a-intamplat_size1
Hackerii si-au asumat responsabilitatea pentru acest nou atac.

Microsoft Xbox Live si Sony PlayStation Network au fost offline in ziua de Craciun, un grup de hackeri asumandu-si creditul pentru aceasta problema. In dimineata zilei de Craciun, userii nu au putut sa isi foloseasca noile console sau jocuri cumparate de Craciun. Atat Microsoft, cat si Sony au recunoscut problemele.

22

Problemele Microsoft afectau Xbox Live Core Services, celelalte servicii functionand. Tot in luna decembrie Sony a mai avut astfel de probleme, urmand apoi atacul asupra sistemelor Sony Pictures Entertainment ce au dus la dezvaluirea multor informatii confidentiale.

Nici Sony si nici Microsoft nu au pus aceste probleme pe seama hackerilor, insa grupul cunoscut sub numele de ‘Lizard Squad’ a anuntat ca e responsabil. Grupul a mai sustinut in trecut ca e responsabil pentru caderea temporara a site-ului Vaticanului, Battle.net si League of Legends. De asemenea, si-a asumat responsabilitatea pentru o alerta cu bomba ce a facut ca un avion in care se afla presedintele Sony Online sa fie redirectionat.

sursa: yoda.ro

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts