More


  Noii miniștri ai Cabinetului Ponta au depus jurământul de învestitură

  - Advertisement -

  1

  Noii miniștri ai Cabinetului Ponta au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Traian Băsescu.

  Au fost numiți în funcție: Grațiela Gavrilescu — ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mihai Tudose — ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Andrei Gerea — ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Sorin Grindeanu — ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Cîmpeanu — ministrul Educației și Cercetării Științifice, Ioan Vulpescu — ministrul Culturii, Angel Tîlvăr — ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de peste hotare și Liviu Pop — ministrul delegat pentru Dialog Social.

  Au depus jurământul și trei demnitari din fostul Cabinet care și-au schimbat portofoliile. Este vorba de Liviu Dragnea și Daniel Constantin, care își pierd poziția de vicepremier, dar păstrează ministerele pe care le-au condus anterior (Dezvoltare și, respectiv, Agricultură). Al treilea este Darius Vâlcov — care va conduce Ministerul Finanțelor, după ce până în prezent a fost ministru delegat pentru Buget, domeniu unit cu Ministerul Finanțelor.

  Președintele Traian Băsescu a semnat marți decretul privind revocarea din funcție și numirea unor membri ai Guvernului, iar ulterior documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

  Guvernul propus de premierul Victor Ponta a fost validat luni de plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului cu 377 voturi pentru și 134 de voturi împotrivă.

  Noua componență a Guvernului este următoarea:
  * Gabriel Oprea (vicepremier, Interne)

  * Liviu Dragnea (Dezvoltare Regională)

  * Daniel Constantin (Agricultură)

  * Rovana Plumb (Muncă)

  * Nicolae Bănicioiu (Sănătate)

  * Mihai Tudose (Economie)

  * Darius Vâlcov (Finanțe)

  * Robert Cazanciuc (Justiție)

  * Eugen Teodorovici (Fonduri Europene)

  * Ioan Rus (Transporturi)

  * Ioan Vulpescu (Cultură)

  * Bogdan Aurescu (Externe)

  * Mircea Dușa (Apărare)

  * Gabriela Szabo (Sport și Tineret)

  * Sorin Grindeanu (Comunicații)

  * Angel Tîlvăr (Diaspora)

  * Eugen Nicolicea (Relația cu Parlamentul)

  * Sorin Cîmpeanu (Educație)

  * Andrei Gerea (Energie și IMM)

  * Grațiela Gavrilescu (Mediu)

  * Liviu Pop (ministru delegat pentru Dialog Social).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img