More

    Organizația Mondială a Sănătății face apel la China să își intensifice lupta împotriva SIDA

    4

    Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut apel luni la Beijing să depună mai multe eforturi în vederea combaterii SIDA, în condițiile în care China numără oficial o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul HIV, sute de mii de alte persoane putând fi contaminate fără să știe acest lucru, potrivit France Presse.

    Cu toate că țara cea mai populată din lume a reușit să își reducă prevalența de HIV în rândul toxicomanilor, datorită unei vaste campanii de distribuire de seringi și implementare a unor centre de tratament cu metadonă, ‘există mulți alții pentru care China mai are multe de făcut’, a avertizat Bernhard Schwartlander, reprezentantul OMS în China.

    ‘Dar, cel mai important, trebuie să eliminăm stigmatizarea și discriminarea ce vizează toate persoanele care trăiesc cu HIV, dar și populațiile vulnerabile precum bărbații care întrețin relații sexuale cu alți bărbați, prostituatele și toxicomanii’, a scris responsabilul într-un articol publicat în jurnalul China Daily cu ocazia Ziua mondiale de luptă împotriva SIDA (World AIDS Day).

    ‘Am văzut cum anumiți colegi de-ai mei din sectorul medical refuză pacienți pentru că nu sunt de acord cu orientarea sexuală a acestora. Acest lucru este pur și simplu intolerabil și trebuie să înceteze’, a adăugat responsabilul OMS. În ciuda unor progrese înregistrate în ultimii ani, numeroase prejudecăți și discriminări împotriva persoanelor seropozitive persistă în China, notează AFP.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE