Peste 100 de copii la Cupa Moş Crăciuninot

Peste 100 de copii se vor întrece duminică la bazinul Select la cea de a doua ediţie a Cupei Moş Crăciun la înot. După succesul avut anul trecut la prima ediţie a competiţiei, organizatorii au anunţat ieri într-o conferinţă de presă că numărul participanţilor s-a dublat, iar concursul se va desfăşura pe parcursul a două zile. La competiţie şi-au anunţat participarea înotători de la cele mai importante cluburi din Transilvania, cluburi cu care sătmărenii au o colaborare foarte bună.

“Este de apreciat faptul că Sătmarul rămâne de acum un punct important pe harta înotului românesc. Avem copii minunaţi la club şi sunt convins că în scurt timp vor apărea dintre ei şi medaliaţi la campionate naţionale”, a spus Tiberiu Markos, unul dintre organizatori. Acesta s-a arătat încântat de faptul că prin asocierea cu CSM Satu Mare s-a găsit o soluţie ca piscina Select să poată funcţiona. La conferinţa de presă au participat Tiberiu Markos din partea CS Înot Select, Claudiu Ştefănescu, director sportiv la CSM, Mircea Pop, patronul bazei Select, precum şi Schaerli Tunde de la Asociaţia PRO ÎNOT Satu Mare.

“Anul trecut bazinul era să se închidă din raţiuni financiare. Mă bucur totuşi că s-au găsit soluţii pentru ca aceşti copii minunaţi să-şi poată continua activitatea”, a ţinut să puncteze Mircea Pop care a mai precizat că acesta e singurul bazin privat din ţară iar cheltuielile de întreţinere se ridică la 25000 de lei lunar.

Reprezentanta Asociaţiei PRO ÎNOT Satu Mare, Tunde Schaerli a ţinut să mulţumească părinţilor pentru implicare. “Vrem să participăm la mai mult de cinci competiţii pe an şi pentru asta e nevoie de sprijin. Mai sunt şi Campionatele Naţionale. Avem peste 20 de copii la performanţă şi suntem convinşi că numărul lor va creşte” a punctat Tunde Schaerli.

Concursul este rezervat copiilor născuţi între 1999 şi 2007 la toate probele, 50 m liber, 50 m spate, 50 m bras şi 25 m fluture. Prima reuniune a concursului va începe sâmbătă la ora 10, iar a doua duminică tot la ora 10.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts