Prea mici în faţa lideruluivolei-csm-satumare03

Voleibalistele de la CSM Satu Mare şi-au încheiat ieri evoluţia în turul de campionat al Diviziei A 1. Şi nu oricum, ci în faţa liderului, CS Volei Alba Blaj. Dacă oaspetele au aliniat cel mai bun “şase“, Adrian Pricop nu s-a putut baza pe stranierele Dyetkova, Zburova, McCurdy şi Mathews.

Ceea ce a însemnat că oaspetele au reuşit să se impună fără prea mari probleme în faţa unor cadete şi junioare. Pe sferturi scorul a fost 12-25, 9-25 şi din nou 12-25, un 3-0 categoric obţinut de Alba-Blaj, o echipă de top, obişnuită cu meciuri internaţionale. În plus, lotul acestora este format în cea mai mare parte din străine plătite cu bani grei.

Chiar dacă CSM-ul a suferit o înfrângere la final de tur, veştile din tabăra sătmăreană sunt foarte bune. Natalia Preda, Alexandra Molnar şi Adriana Matei se vor alătura lotului naţional de cadete al României de la Rm. Vâlcea, care în ianuarie va participa la turneul de calificare la Campionatul European din Bulgaria. Iar junioara Beata Vaida a fost convocată la echipa naţională la Bucureşti, cu care va participa luna viitoare la calificări pentru Campionatul Mondial.

“Am încheiat un tur de campionat pe un loc de play-off. Având în vedere că suntem în premieră în Divizia A 1, cred că fetele s-au descurcat bine. Acum vom avea câteva zile de vacanţă, dar trebuie să ne reunim repede, pentru că returul bate la uşă. S-ar putea chiar din ianuarie să vedeţi unul sau două nume noi la echipă“, a spus Adi Pricop.

Echipa şi-a luat rămas bun de la suporteri, care au venit şi ieri în număr mare la sala Ecaterina Both. Însă lotul CSM-ului se va reuni foarte repede, pe 2 ianuarie, iar din cele spuse de antrenorul Pricop, cu jucătoare noi în lot, după ce Dyetkova a părăsit echipa, iar Zburova este foarte aproape să o facă şi ea. CSM-ul termină prima parte a campionatului pe un loc de play-off, locul şapte.

Returul va debuta pe 17 ianuarie, când elevele lui Pricop vor juca în deplasare la Unic Piatra Neamţ.

 

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts