Samel Lorand visează la o participare la Jocurile Olimpicesamel

Judo-ul a dominat clasamentul de final de an al celor mai buni sportivi din Sătmar. Şase judoka au intrat în top 10 alcătuit de DJST iar Samel Lorand de la CS UNIO-CSM Satu Mare a fost desemnat sportivul anului.

Chiar dacă nu a cucerit nicio medalie de aur în 2014 , bronzul de la Cupa Europei, de la Balcaniadă şi de la Naţionale împreună cu argintul de la Naţionalele de ne-waza i-au adus lui Samel Lorand un total de 56 de puncte cu care a terminat anul în fruntea ierarhiei de la Direcţia de Sport a judeţului Satu Mare.

“Sigur că era loc de mai bine dar mă bucur că după un an greu cu multă muncă am ajuns sportivul numărul unu în judeţ. E pentru prima oară când ajung în fruntea ierarhiei “ a spus Lorand Samel invitat în studioul Nord Vest TV.

“Am început judo-ul la 10 ani la clubul Voinţa. Apoi din 2007 am ajuns la CS UNIO unde am o colaborare excelentă cu antrenorul meu, Mihay Terely, căruia vreau să-i mulţumesc. Din acest an sunt cu dublă legitimare şi la CSM Satu Mare iar acest lucru m-a ajutat mult şi din punct de vedere financiar “ a mai spus Samel care recunoaşte că se motivează de la an la an cu dorinţa de a ajunge la Jocurile Olimpice. “ Sigur că sunt importante medaliile de la Naţionale dar valoarea ta ca sportiv e dată de rezultatele pe care le obţii pe plan international. Sper să găsesc resurse financiare şi să pot fi sprijinit să particip anul viitor la cât mai multe turnee internationale pentru a acumula punctajul care să-mi asigure calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Ar fi un vis împlinit pentru mine” a povestit sportivul numărul unu al judeţului în 2014.

Invitat în ediţia specială de sărbători, de luni 22 decembrie a emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV, Samel Lorand a amintit că deocamdată vrea să se bucure de vacanţa de iarnă şi să fie alături de familie cu care şi-a deschis şi o mica afacere la Satu Mare. Apoi din 12 ianuarie va începe din nou pregătirile cu un cantonament la Poiana Braşov alături de colegii de la CSM Satu Mare.

În privinţa viitorului, Samel n-ar spune NU unei cariere de antrenor. A terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, vrea să înceapă şi cursurile de antrenor şi să-i calce pe urme maestrului Terely. “Dar asta după o participare la Olimpiadă” a încheiat Samel Lorand.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts