More


  Săptămâna sportivă la Castelul Karolyi!

  - Advertisement -

  Bikfalvi

  Ultima ediţie din acest an a emisiunii Săptămâna sportivă a avut parte de un decor inedit şi de trei invitaţi speciali. Pentru 60 de minute studioul emisiunii s-a mutat la Castelul Karolyi, unde Florin Mureşan i-a avut ca invitaţi pe trei dintre cei mai reprezentativi oameni de fotbal din Carei.

  Mijlocaşul Eric Bicfalvi de la Volyn Luţk, arbitrul FIFA Istvan Kovacs şi managerul clubului Kinder Carei , Tabi Zsolt, au luat loc la „masa cavalerilor” şi au vorbit despre realizările avute în sezonul 2014.

  Eric Bicfalvi: „ Îmi doresc mult o calificare cu Naţionala la Europene!”
  Transferat în urmă cu doi ani şi jumătate de la Steaua la Volyn Luţk, mijlocaşul Eric Bicfalvi a recunoscut că 2014 a fost de departe cel mai bun an al său. Evoluţiile sale au crescut de la meci la meci, iar cele nouă goluri marcate în tur au făcut din Bicfalvi golgheterul primei ligi din Ucraina. Secretul? „La Steaua jucam la închidere şi sincer nu m-am simţit bine. La Volyn am mai multă libertate pe teren joc mai ofensiv şi asta s-a văzut în jocul meu şi al echipei” a povestit Bicfalvi care a ajuns şi în atenţia echipei Naţionale. „M-a bucurat enorm de mult convocarea primită la Naţională. Am debutat şi asta îmi dă încredere pentru viitor. Îmi doresc mult o calificare la Europene şi sunt convins că dacă voi munci la fel de mult voi avea locul meu în lotul echipei României” a spus Bicfalvi care a recunoscut şi faptul că de serviciile lui s-a interesat şi Federaţia de Fotbal din Ungaria. „ Am şi cetăţenia maghiară dar nu s-a pus problema acum să mai joc pentru Ungaria. Regulile internaţionale sunt clare. Eu am jucat pentru Naţionala României de tineret şi atunci nu aveam şi cetăţenie maghiară aşa că nu există nicio posibilitate să joc la seniori pentru Ungaria.” a mai adăugat Bicfalvi care a recunoscut că un mare aport pentru convocarea lui la Naţională l-a avut antrenorul Mircea Lucescu de la Şahtior.

  Legat de situaţia din Ucraina, Bicfalvi a povestit că din păcate criza din estul ţării nu avea cum să nu afecteze şi fotbalul. „ Cei mai afectaţi sunt cei de la Şahtior care nu pot juca acasă la Doneţk. Noi la Luţk suntem mai aproape de Polonia şi putem zice doar că economic vorbind simţim problemele. Dar şi aşa campionatul Ucrainei e mai puternic decât cel din România. Cred că şi noi cu Volyn Luţk am fi între primele trei în Liga 1”.

  Bicfalvi intră în ultimele şase luni de contract iar evoluţiile bune din această toamnă l-au adus în atenţia unor echipe de top. „Nu mă grăbesc să semnez încă. Mă simt bine la Luţk şi dacă ar fi să plec aş alege un campionat de unde să am şanse să joc la Naţională”.

  Şi pe plan personal lucrurile au mers excelent pentru Bicfalvi care de patru luni e tatăl unui superb băieţel, Eric-Ayan.

  Tabi Zsolt: „ Locul patru la Memorialul Ene, un rezultat mare pentru Carei!”
  Managerul clubului Kinder Carei, Tabi Zsolt, a vorbit despre performanţa reuşită de grupa 2006 , locul patru la turneul final al Memorialului Gheorghe Ene. „ E o muncă deosebită pe care o ducem împreună cu copiii şi cu părinţii de doi ani de zile. O realizare pentru noi că am ajuns între cele mai bune patru echipe din ţară la această vârstă. Sunt copii talentaţi şi sper să confirme şi pe viitor” a spus Tabi Zsolt care le-a mulţumit şi părinţilor pentru implicarea totală. „ Am avut o galerie superbă la Constanţa. 27 de părinţi au venit cu noi, au făcut un efort deosebit de a veni de la Carei la Constanţa chiar înaintea Crăciunului. „Poate ăsta e secretul nostru, suntem cu toţii o familie” a punctat Tabi care are şi un obiectiv pentru viitor. „Careiul ar merita o echipă de liga a 3-a. Grupe de copii talentaţi avem, şi acum Victoria e cu o echipă de juniori de 16 ani în liga a 4-a şi cu răbdare şi multă muncă putem reveni măcar la nivelul ligii a 3-a”, a încheiat Tabi.

  Kovacs: „ Am avut multe de învăţat din episodul ASA-Steaua!”
  Arbitrul FIFA Istvan Kovacs a avut un an 2014 foarte bun. Eclipsat din păcate de episodul nefericit de la partida ASA- Steaua.

  „Am avut destul timp să analizez ce s-a întâmplat la acel meci. Am prins din păcate o zi proastă . Se poate întâmpla oricui. Din păcate toată munca bună pe care am avut-o în acest an s-a şters după acel meci. Aş vrea să promit că nu voi mai greşi în anul viitor dar sunt conştient că acest lucru nu e posibil. Am ştiut când m-am apucat de arbitraj că nu voi fi o persoană foarte iubită”, a spus Kovacs care recunoaşte că delegarea din decembrie din Europa League de la Everton-Krasnodar l-a ajutat să treacă mai uşor peste episodul de la Târgu Mureş.

  Ca obiectiv pentru 2015 , Kovacs îşi doreşte să rămână în topul arbitrilor din România şi pe plan internaţional să confirme evoluţiile bune avute până acum.

  La capitolul realizări, Kovacs a ţinut să precizeze şi faptul că la nivel judeţean de când a preluat funcţia de preşedinte la Comisia Judeţeană de Arbitri, peste 80 de tineri au absolvit cursurile de arbitrii la AJF. „Sper să rămânem cu 30-40 dintre ei şi să-i ajutăm să ajungă la un nivel ridicat”, a încheiat Kovacs care a mulţumit tuturor colaboratorilor de la AJF pentru sprijin.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img