Trei puncte cu dedicaţie… ”de la Moşu”da

Moş Nicolae a fost darnic cu jucătorii Olimpiei… Le-a pus trei puncte în ghete după un meci în care Anca Trip şi-a salvat în prima repriză colegii cu intervenţiile sale iar apoi în minutul 87 oaspeţilor le-a fost anulat un gol pentru un ofside discutabil.

“Guralivul” Gavrilescu a vorbit în sfârşit şi pe teren iar în minutul 77 a marcat golul victoriei după o centrare perfectă venită de la Bujor.

“N-am mai dat gol de la majorat”, a glumit Gavrilescu la finalul partidei, acesta a apărut cu o tichie de Moş Nicolae la conferinţa de presă şi a ţinut să-i dedice reuşita colegului său Bogdan Faur care în dimineaţa meciului şi-a pierdut tata.

gavrilescu

Olimpia începe jocul într-o formulă cu un sigur vârf, Boştină. Cu Gavrilescu trimis în spatele atacantului şi cu Rus şi Bic pe benzi. Formula se dovedeşte falimentară, galben-albaştrii nu au nici o ocazie clară în primele 45 de minute, ba mai mult cu oaspeţii au irosit trei mari situaţii toate create de Ayza pe partea dreaptă a apărării noastre unde Burlacu a dezamăgit din nou. Anca Trip s-a revanşat însă după eroarea de la finalul meciului cu Câmpina şi a avut trei intervenţii excelente în minutele 15, 16 şi 20.

În partea a doua Feier e trimis în locul lui Onicaş iar Bujor îl înlocuieşte pe stânga pe Bic. Gavrilescu revine în bandă şi jocul se schimbă… în bine pentru Olimpia care începe să pună presiune la poarta lui Popescu. Heil reia cu capul în minutul 66 şi portarul oaspeţilor respinge de sub bară, Boştină întârzie şutul în minutul 70 pentru ca până la urmă să vină şi golul. Bujor a centrat la Gavrilescu iar acesta a reluat cu capul, din plonjon direct în vinclu. 1-0 în minutul 77.

Argeşenii se aruncă spre poarta lui Anca în căutarea egalării… Pe care o reuşesc în minutul 87. După o degajare a lui Popescu din propria jumatate, mingea aruncată peste apărarea adversă l-a găsit pe Dragalina. Mijlocaşul argeşenilor a rămas singur cu portarul Anca-Trip şi a înscris pentru 1-1. Toată echipa oaspete s-a dus la colţul terenului pentru a se bucura, în timp ce arbitrul central Marius Omuţ şi asistentul Ovidiu Timar se îndreptau spre centrul terenului după ce primul a validat reuşit. După 30 de secunde, centralul a revenit asupra deciziei, în urma unei discuţii cu asistentul, şi a anulat golul, dictând lovitură liberă pentru gazde, din locul unde se afla Dragalina. Omuţ şi Timar au considerat că golul egalizator a fost marcat din offside.

Decizia a încins spiritele, iar jucătorii Mioveniului l-au înconjurat pe arbitru pentru a-i cere explicaţii. Popescu şi Mazilu au văzut galbene, în timp ce Claudiu Niculescu, venit şi el la faţa locului pentru a cere explicaţii, a fost eliminat pentru depăşirea spaţiului băncii tehnice, fiind condus în afara gazonului de oamenii de ordine. Explicaţia asistentului pentru tehnician a fost că a dictat offside pentru că i “s-a părut că cineva a atins mingea”. S-au mai arătat apoi cinci minute de prelungire dar scorul nu s-a mai modificat.1-0 pentru Olimpia care iernează pe locul 8 la două puncte de play off.

După ultimul fluier arbitrii sunt rapid înconjuraţi de stewarzi, pentru injurii la adresa centralului Rada de la Mioveni vede cartonaşul roşu. Niculescu se calmează cu greu la vestiare după o săptămână de coşmar pentru el şi echipa lui…

În vestiarul Olimpiei jucătorii extrem de bucuroşi cântau… ”să vină banii , să vină banii la băieţi!” Moşu le-a adus trei puncte, să vedem dacă le va alimenta şi cardurile!

Înregistrarea partidei Olimpia-CS Mioveni, precum şi declaraţiile de la conferinţa de presă vor fi difuzate în această seară de la ora 20.45, în a doua parte a emisiunii Săptămâna Sportivă de la NORD VEST TV.

OLIMPIA SATU MARE – CS MIOVENI 1-0

Arbitru: Marius Omuţ (Oradea); Asistenţi: Ovidiu Timar (Marghita) şi Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş).
Olimpia: Anca-Trip – Burlacu, Mureşan (cpt.), Heil, Munteanu – Onicaş( 56 Feier), Villand – Rus, Gavrilescu, Bic( 72 Bujor) – Al. Boştină( 83 Micaş). Rezerve: Şuta – Laso, Apostu, Ioniţă. Antrenor: Tiberiu Csik
CS Mioveni: O. Popescu – Negoiţă( min 67 Rada), Calvin, B. Stoica, C. Stan – Răuţă (cpt.), Biceanu, Galan(68 Dragalina) – Mazilu, Năstăsie, Ayza( min 80 Nilă). Rezerve: Croitoru – Mirzeanu, Al. Popa, Greu. Antrenor: Claudiu Niculescu

Liga 2, seria a II-a, etapa 16

Poli Timișoara – Metalul Reșița 3-0
FC Bihor – CSM Rm. Vâlcea 2-0
Olimpia SM – CS Mioveni 1-0
FC Olt – Șoimii Pîncota 3-1
U. Tărlungeni – Poiana Cîmpina 5-4
FC Caransebeș a stat.

Tibi Csik: „Nu pot să mă bucur…!”
„Am terminat sezonul la mijlocul clasamentului și eu felicit băieții pentru victoria de azi. Dacă nu era Anca, nu era Gavrilescu, azi vorbeam de o înfrângere și nu de o victorie. Nu pot să mă bucur când în familia noastră a Olimpiei cineva pierde o persoană dragă. Îmi pare rău pentru Bogdan Faur sper să trecă cu bine peste acest moment dificil” a spus Csik care n-a vrut să comenteze faza golului anulat din minutul 87. „Eram proştii proştilor dacă iar pierdeam puncte pe final.Ne reluăm munca la mijlocul lui ianuarie şi vedem atunci ce facem de la primăvară” a mai declarat Csik care le-a transmis tuturor sătmărenilor Sărbători fericite!

Conferinţă de presă savuroasă…

“Nu mi se pare normal ca după ce am păţit cu CFR să ni se întâmple şi asta. Am marcat gol, arbitrul de tuşă fugea spre centrul terenului încât îl putea depăşi în viteză şi pe Usain Bolt, iar arbitrul de centru a indicat gol valabil. Ne-au lăsat să ne bucurăm două minute, apoi arbitrul de tuşă a revenit, spunând că i s-a părut că mingea a fost deviată de un jucător. N-am ce să le reproşez jucătorilor mei, îi felicit pentru atitudine, au arătat valoare, calitate şi au demonstrat că rezultatele obţinute până în acest moment nu au fost întâmplătoare. Am pierdut nemeritat după aspectul jocului, am avut 4-5 ocazii clare. Felicit gazdele pentru victorie, iar despre arbitraj nu ştiu ce să spun pentru că nu avem voie şi mă suspendă. Nu vreau să spun mai multe pentru că nu vreau să risc o suspendare mai mare”, a spus Niculescu care a recunoscut că are cea mai neagră săptămână a carierei de antrenor. Întrebat care sunt şansele ca din ianuarie să-l vedem alături de Dănciulescu pe banca lui Dinamo, acesta a răspuns cu umor: „ Ca şi şansele lui Ghiţă de Crăciun!!!”.

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts