More


  Ziariştii, muschetari pentru o zi

  - Advertisement -

  spada-ziaristi

  Aşa cum le stă bine jurnaliştilor sportivi la finalul fiecărui an, sâmbătă, la sala Alexandru Csipler au lăsat pixurile şi foile şi au trecut la a mânui spada. Pentru că CS Satu Mare, alături de toţi antrenorii de scrimă de la club, a organizat ediţia a opta a Cupei Revelionului la spadă.

  Opt reprezentanţi ai presei sătmărene s-au echipat corespunzător şi au intrat pe planşe, unde, desigur, buna dispoziţie a fost la ea acasă. Unii dintre ziarişti au dat dovadă că se pricep şi la scrimă nu doar la scris sau fotografiat, iar din tribune, antrenorii de la CS au aplaudat asalturile acestora.

  Concursul s-a desfăşurat conform regulilor oricărei competiţii oficiale, cu dueluri pentru tabloul principal, apoi eliminări directe, semifinale şi finala mare. Ultimul act a fost extrem de urmărit şi disputat, avându-i în prim-plan pe reprezentantul cotidianului nostru, Daniel Chiorean, şi pe fotograful de la Informaţia Zilei, Lajos Fodor, câştigător a patru ediţii consecutive. La scorul de 4-1 pentru campionul en-titre, colegul nostru a revenit, tabela arătând 8-7 pentru Fodor. Însă a urmat un tur de forţă a multiplului câştigător al Cupei Revelionului care s-a impus cu 10-7. Aur pentru Fodor şi argint pentru Chiorean, podiumul fiind completat de Mureşan junior, Tudorică fiind reprezentantul televiziunii Nord Vest TV. Acesta a ales să lupte pentru culorile noastre, fiind mult mai dibace în ale scrimei decât colegul nostru Florin Mureşan, care excelează însă în ale presei sportive. Tot pe trei a terminat concursul şi Nicolae Ghişan de la Radio 1. În continuare, pe cinci a terminat Florin Pop, fostul nostru coleg de breaslă, acum manager la Şcoala de Artă, Attila Pesek de la Friss Ujsag a terminat pe şase, fiind urmat pe şapte şi opt de Janos Romasz tot de la Friss Ujsag şi Ionuţ Blăjean de la Informaţia Zilei.

  Ca şi un bilanţ, trustul GNV şi NVTV a fost cel mai tare, după ce a obţinut două medalii, una de argint şi una de bronz.

  Primii clasaţi au primit din partea directorului CS Satu Mare, Marcel Tarţa, diplome şi medalii, oferite din vistieria personală a antrenorului Dan Şuta, care a ţinut să mulţumească, în numele familiei scrimei, pentru sprijinul acordat de presa sportivă.

  Menţionăm că în paralel cu această cupă a presei a avut loc şi o întrecere rezervată părinţilor, sponsorilor şi iubitorilor scrimei, care a fost câştigată de Tudor Olteanu, care l-a învins în finală pe Florin Surducan. Pe trei s-au clasat Ciprian Nogea şi Cornel Tuns. Mai apoi, în holul sălii a avut loc cheful de final de an, la care toţi cei prezenţi au avut numai cuvinte de laudă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img