Cristina Neagu, a doua jucătoare a lumii în 2014, potrivit Handball Planet

4

Interul stânga Cristina Neagu a ocupat locul al doilea, după norvegianca Heidi Loke, în ancheta pentru cea mai bună handbalistă a lumii în 2014, realizată de portalul Handball-Planet.com.

Neagu, cea mai bună jucătoare a României la Campionatul European din Ungaria și Croația, desfășurat în decembrie, și a doua marcatoare a competiției, a acumulat 62 de puncte în clasamentul final, față de 65 ale pivotului scandinav.

Loke (32 ani), care a câștigat titlul continental luna trecută, dar și trofeul Ligii Campionilor în 2014, cu Gyor, și-a adjudecat titlul de cea mai bună jucătoare a lumii pentru a treia oară, după ce a ieșit învingătoare în ancheta Handball-Planet.com în 2011 și 2013, unguroaica Zsuzsana Tomori câștigând titlul în 2012.

Podiumul anului 2014 a fost completat de jucătoarea braziliană Eduarda Amorim (Gyor), cu 53 de puncte, pe patru a fost Katarina Bulatovic (Muntenegru), cu 49 puncte, iar a cincea Nora Mork (Norvegia), 40 puncte.

Cristina Neagu (ZRK Buducnost Podgorica) figurează și în echipa ideală a anului, dar Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), cu al doilea procentaj la EURO 2014, nu a reușit să se impună la categoria portari, deși a primit cele mai multe voturi din partea fanilor.

O jucătoare care evoluează în România, suedeza Linnea Torstenson (CSM București), și-a asigurat și ea un titlu în ancheta amintită, de cea mai bună apărătoare. Extrema dreapta norvegiană Camilla Herrem (HCM Baia Mare) și extremele stângă spaniolă Carmen Martin (CSM București) și braziliană Alexandra Do Nascimento (HCM Baia Mare) nu au reușit să se impună pe posturile lor, deși scandinava a primit cele mai multe voturi din partea fanilor.

Echipa ideală a anului:
extremă stânga: Maria Fisker (daneză, Viborg HK/Danmarca);
inter stânga: Cristina Neagu (româncă, ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru)
centru: Anita Gorbicz (unguroaică, Gyor/Ungaria);
inter dreapta: Katarina Bulatovic (muntengreancă, ZRK Buducnost Podgorica/Muntenegru);
extremă dreapta: Linn-Kristin Riegelhuth Koren (norvegiancă, Larvik HK/Norvegia)
pivot: Heidi Loke (norvegiancă, Gyor/Ungaria);
portar: Katrin Lunde (norvegiancă, Gyor/Ungaria);
cea mai bună apărătoare: Linnea Torstenson (suedeză/CSM București/România)

Pentru postul de extremă dreapta, Camilla Herrem a ocupat locul 4, cu 21 puncte, devansată de Maria Fisker (Viborg), 30 puncte, franțuzoaica Siraba Dembele (ZRK Vardar Skopje), 25 p, și muntenegreanca Majda Mehmedovic (ZRK Buducnost), 24 p. Herrem a avut cele mai multe voturi din partea fanilor, 61% (6.889), față de a doua clasată în această ierarhie, Maria Fisker, cu 16% (1.846 voturi).

La inter stânga, Cristina Neagu a acumulat 62 de puncte, urmată de Eduarda Amorim (Gyor), cu 53 p, croata Andrea Penezic (ZRK Vardar Skopje), 14 p, și olandeza Estavana Polman (Team Esbjerg/Danemarca), 11 p. Neagu a primit 44% din voturi (7.795), față de cele 40% (7.146) ale Eduardei Amorim.

La extrema dreapta, Linn-Kristin Riegelhuth Koren a ocupat primul loc, cu 32 puncte, urmată de Carmen Martin (CSM București, 27 p, muntenegreanca Jovanka Radicevic (ZRK Vardar Skopje), 25 p, și Alexandra Do Nascimento (HCM Baia Mare), 24 p. Riegelhuth a avut și cele mai multe voturi ale fanilor, 40% (6.027), urmată de Alexandra Do Nascimento, 32% (4.813), și Carmen Martin, 15% (2.285).

Pentru postul de portar, Katrin Lunde a obținut 39 de puncte, devansându-le pe Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), 21 puncte, Clara Woltering (ZRK Buducnost Podgorica), portarul Germaniei, 20 p, și pe norvegianca Silje Margaretha Solberg (Team Tvis Holstebro), 17 p. Paula Ungureanu a strâns cele mai multe voturi, 34% (5.025), urmată de Solberg, 32% (4.681), Katrin Lunde, 27% (3.991), Clara Woltering, 7% (1.057).

Linnea Torstenson (CSM București) a acumulat 18 puncte la secțiunea cea mai bună apărătoare, fiind urmată de Heidi Loke, 17 p, muntenegreanca Suzana Lazovic (ZRK Buducnost), 13 p, și franțuzoaica Allison Pineau (RK Krim Ljubljana), 11 p. Loke primise cele mai multe voturi, 61% (6.729), urmată de Torstenson, 17% (1.908), Lazovic, 14% (1.522), și Pineau, 8% (889).

Iubitorii handbalului au stabilit un nou record față de ancheta de anul precedent, cu 106.322 voturi, față de 87.000 de sufragii acordate. Nominalizările la cele opt secțiuni (portari, extreme dreapta, extreme stânga, conducători de joc, interi stânga, interi dreapta, pivoți și cele mai bune apărătoare) au fost făcute pe baza opiniilor a 17 jurnaliști experți în handbal feminin din întreaga lume. Ancheta a reunit voturile internauților (până pe 6 ianuarie) și ale experților.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...

DOTĂRI. Echipamente MEDICALE de aproape 1,25 MILIOANE lei pentru SPITALELE din Satu Mare

  Echipamentele instituțiilor de sănătate ale Județului Satu Mare sunt completate cu aparaturi medicale indispensabile tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19! Valoarea totală a investiției...

OPINIE DE GAZETAR. DUMITRU ȚIMERMAN. Ajutoarele umanitare și Ideile generoase luptă  împotriva noului coronavirus

Starea de necesitate provocată de coronavirus a reușit să unească românii de pretutindeni sub cupola altruismului ( altruism : Dispoziția de a acționa dezinteresat,...

ANUNȚ IMPORTANT cu privire la TAXELE și IMPOZITELE locale

Primăria Municipiului Satu Mare informează sătmărenii despre faptul că toate serviciile de plată a taxelor și impozitelor locale sunt disponibile numai online. Pentru protejarea...