More


  Dragomir, văzut ca salvatorul Ligii 2

  - Advertisement -

  mitica-dragomir-lfp

  Fără realizări importante de la înfiinţarea sa, dar cu un mare minus obţinut prin ratarea vânzării la comun a drepturilor TV a jocurilor din liga secundă, asta şi datorită piedicilor puse de Federaţia Română de Fotbal (FRF), Liga Profesionistă de Fotbal pentru Liga 2 (LPF2) ar putea să se reorganize în această iarnă şi partea a doua a sezonului în curs pentru a avea succes în campionatul următor. În această privinţă, mai mulţi preşedinţi ai cluburilor din Liga 2 propun ca Dumitru Dragomir, fostul conducător al LPF, să fie instalat în fruntea forului ai cărui membri sunt. “Corleone” este văzut ca un salvator al ligii inferioare.

  Ştefan Stana (ACS Berceni), Pavel Piroş (Şoimii Pâncota), Ionuţ Ivan (FC Olt) şi Constantin Prepeliţă (Unirea Slobozia) sunt unii dintre conducătorii cluburilor din Liga 2 care au vorbit sau propus ca Dumitru Dragomir să devină noul preşedinte al LPF2. În emisiunea “Trafic Sport” de la Sport Total FM, cei amintiţi mai sus au vorbit despre această posibilitate. Auraş Braşoveanu, actualul preşedinte, nu va fi îndepărtat din conducerea Ligii, ci va fi “vicepreşedinte, sau prim-vicepreşedinte”, pentru a i se recunoaşte meritele ca iniţiator al acestui proiect.

  Stana spune că i-a “lansat un SOS pentru Liga 2 lui Dragomir” pentru că el “a trecut prin asemenea momente, ştie cu ce se mănâncă” şi cum să conducă o Ligă Profesionistă de Fotbal. Ivan, vicepreşedinte al LPF2, crede că aducerea lui Mitică Dragomir ar fi benefică, el considerând că “LPF2 este o variantă de a relansa fotbalul românesc”. Conducătorul grupării slătinene are planuri mari, dezvăluind că se vrea ca “Liga 2 să fie o soluţie de rămânere în viaţă a cluburilor care retrogradează”. Mai mult, de la Slobozia, Prepeliţă crede că “în proiectul ăsta se va implica şi FRF-ul şi mulţi sponsori vor veni alături de noi”.

  Cel mai tranşant şi împotriva rămânerii lui Auraş Braşoveanu la conducerea LPF2 este Pavel Piroş, preşedintele şi finanţatorul echipei Şoimii Pâncota: “nu ne-a susţinut cum trebuie şi nu ne-a ajutat”, au fost cuvintele omului de afaceri din judeţul Arad. Acesta crede că Dumitru Dragomir “va fi omul cel mai potrivit pentru a conduce Liga 2” şi că are “încredere în tandemul Chivorchian – Dragomir”.

  Preşedintele Olimpiei, Dan Băbuţ s-a arătat sceptic în privinţa revenirii lui Mitică Dragomir în fotbal. “Nu cred că va accepta. Cu el sau fără el la şefia LPF2 noi trebuie să ne vedem de treabă. Din păcate nu am fost lăsaţi să negociem separat drepturile tv şi la pachet nu s-a înghesuit nimeni. E clar că e nevoie de cineva care să lanseze cu adevărat pe piaţă ideea de LPF2” a spus oficialul sătmărean.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img