More


  Ebola: Peste 8.000 de morți în întreaga lume

  - Advertisement -

  4

  Cel puțin 8.153 de persoane și-au pierdut viața din cauza epidemiei de febră hemoragică Ebola în Africa de Vest, dintr-un total de 20.656 de cazuri înregistrate în principalele trei țări afectate, potrivit unui bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentat luni.

  În alte trei țări, au fost anunțate 15 decese suplimentare — șase în Mali, unul în Statele Unite și opt în Nigeria—, un bilanț neschimbat de mai multe săptămâni, potrivit AFP.

  Sierra Leone rămâne țara care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri, cu un total de 9.772 de cazuri, la 3 ianuarie, dintre care 2.915 decese.Liberia, mult timp cea mai afectată țară, a înregistrat o încetinire a răspândirii virusului (8.115 cazuri, dintre care 3.471 mortale, la 31 decembrie).

  Guineea, unde epidemia a izbucnit în decembrie 2013, avea înregistrate pe 3 ianuarie 2.769 de cazuri, dintre care 1.767 decese.

  Spania și Senegal, care au fost declarate libere de virus, au avut câte un caz, dar niciunul mortal.

  În schimb, o infirmieră din Marea Britanie contaminată cu virusul Ebola era între viață și moarte, duminică, la Londra, în timp ce doi îngrijitori, de asemenea reveniți din Sierra Leone, au fost plasați sub supraveghere în Statele Unite și, respectiv, în Germania.

  Pe de altă parte, la 28 decembrie, 678 de membri ai personalului medical au fost infectați cu virus și 382 au murit, potrivit OMS.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img