Ebola: Peste 8.000 de morți în întreaga lume

4

Cel puțin 8.153 de persoane și-au pierdut viața din cauza epidemiei de febră hemoragică Ebola în Africa de Vest, dintr-un total de 20.656 de cazuri înregistrate în principalele trei țări afectate, potrivit unui bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentat luni.

În alte trei țări, au fost anunțate 15 decese suplimentare — șase în Mali, unul în Statele Unite și opt în Nigeria—, un bilanț neschimbat de mai multe săptămâni, potrivit AFP.

Sierra Leone rămâne țara care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri, cu un total de 9.772 de cazuri, la 3 ianuarie, dintre care 2.915 decese.Liberia, mult timp cea mai afectată țară, a înregistrat o încetinire a răspândirii virusului (8.115 cazuri, dintre care 3.471 mortale, la 31 decembrie).

Guineea, unde epidemia a izbucnit în decembrie 2013, avea înregistrate pe 3 ianuarie 2.769 de cazuri, dintre care 1.767 decese.

Spania și Senegal, care au fost declarate libere de virus, au avut câte un caz, dar niciunul mortal.

În schimb, o infirmieră din Marea Britanie contaminată cu virusul Ebola era între viață și moarte, duminică, la Londra, în timp ce doi îngrijitori, de asemenea reveniți din Sierra Leone, au fost plasați sub supraveghere în Statele Unite și, respectiv, în Germania.

Pe de altă parte, la 28 decembrie, 678 de membri ai personalului medical au fost infectați cu virus și 382 au murit, potrivit OMS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...