More


  Emanuel Gyenes, primul la Maraton

  - Advertisement -

  Mani-Gyenes-sosire-in-Uyuni---Bolivia

  Cea de a șaptea etapă din Raliul Dakar i-a dus pe rideri de pe coasta Oceanului Pacific (Iquique – Chile) până la 3.700 m altitudine în Uyuni, Bolivia. Etapa a măsurat în total 717 km, iar la finalul ei Mani Gyenes a devenit lider al clasei Maraton. Duminică, după ziua de odihnă de sâmbătă, riderii au pornit în cea de a doua parte a Dakar-ului.

  Treziți în jurul orei locale 4 dimineaţa, concurenții au plecat din bivuacul de la Iquique la ora 5 pentru a parcurge peste 390 de km până la startul probei speciale. Au trecut granița din Chile în Bolivia și ulterior au pornit, de la o altitudine de 3.500 m, pe speciala care a măsurat 321 km. De altfel, altitudine a fost cuvântul de ordine în această specială toată desfășurându-se la peste 3.000 de metri altitudine. Traseul a fost presărat cu numeroase treceri prin râuri și multe capcane la capitolul navigație. Din pricina ploii, traseul a devenit noroios și alunecos către finalul specialei. Această etapă cu finiș în Uyuni este una maraton, ceea ce înseamnă că riderii trebuie să își pregătească singuri motocicletele pentru ziua următoare; nu este permis accesul echipelor de asistență tehnică.

  ”Mi-a fost greu să îmi găsesc ritmul. A fost o zi foarte lungă și este prima dată când concurez atât de mulți km la o altitudine de peste 3.000 de metri. Luni revenim în Chile și sper să îmi măresc avansul pe care îl am la clasa Maraton”, a spus Mani.

  După evoluția din speciala a șaptea riderul sătmărean a preluat conducerea la clasa Maraton (la această categorie nu este permisă schimbarea motorului de-a lungul raliului, ceilalți rideri schimbându-l, în general, în ziua de odihnă) și se află pe locul 30 la general.

  Şi speciala de ieri (Uyuni – Iquique 784 km) a fost una în care s-a concurat sute de km la peste 3.000 de metri altitudine. Din păcate condiţiile meteo nefavorabile au făcut ca etapa să se încheie la km 378, moment în care Mani Gyenes se afla pe poziţia 36.

  Astăzi, riderii vor pleca de la Iquique spre Calama, pe o distanţă de 501 km din care “speciala“ măsoară 450 de km. Dakar 2015 se va încheia sâmbătă, 17 ianuarie, la Buenos Aires.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img