More


  Franța: Hollande înregistrează o creștere istorică a popularității după atacurile de la Paris

  - Advertisement -

  2

  François Hollande, până recent cel mai nepopular dintre președinții francezi, a înregistrat o creștere istorică a popularității de 21%, ajungând la o cotă de 40%, potrivit unui sondaj de opinie realizat după atentatele de la Paris și publicat luni, relatează AFP.

  Institutul de sondaje Ifop nu a mai înregistrat până acum o creștere atât de puternică, a precizat Frédéric Dabi, care conduce departamentul de opinie.

  Conform aceluiași sondaj publicat luni, premierul francez Manuel Valls a câștigat la rândul său 17 procente, cota sa de popularitate fiind în prezent de 61%, un scor superior celui înregistrat la venirea sa la Matignon, sediul guvernului, în aprilie 2014.

  Sondajul, realizat pentru săptămânalul Paris-Match și media Sud Radi, a fost efectuat în perioada 16-17 ianuarie, după atacurile jihadiste ce s-au soldat cu 17 morți la Paris și manifestațiile ample ce au avut loc în Franța la 11 ianuarie împotriva acestor acte și care au reunit aproape patru milioane de persoane.

  Hollande și Valls sunt deci clar creditați cu gestionarea acestei crize, a afirmat Frédéric Dabi. ‘Este un fenomen rar în istoria sondajelor de opinie’, a adăugat expertul, amintind că singurul caz similar este cel al fostului președinte François Mitterrand, care a obținut o creștere cu 19 procente a popularității sale în timpul războiul din Golf, între ianuarie și martie 1991.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img