More


  Grecia: Acord între partidele Syriza și Grecii Independenți pentru a guverna împreună

  - Advertisement -

  2

  Stânga radicală Syriza, câștigătoare a alegerilor legislative desfășurate duminică în Grecia, și partidul Grecii Independenți care, la fel ca Syriza, se opune unui acord de asistență internațională din partea UE și a FMI, au convenit luni să guverneze împreună, transmite AFP.

  Anunțul a fost făcut de Panos Kammenos, liderul formațiunii Grecii Independenți.

  ”Vom da votul de încredere noului premier Alexis Tsipras”, a afirmat Kammenos, după o întâlnire la sediul partidului Syriza cu liderul acestuia, Alexis Tsipras.

  După numărarea a peste 99% dintre voturile exprimate, Syriza a obținut 36,3% din sufragii, cu 8,5% mai multe decât partidul Noua Democrație (al premierului Antonis Samaras), și ar urma să dețină 149 (cu două mai puține decât majoritatea absolută) din cele 300 de locuri în parlamentul de la Atena.

  În discursul său după anunțarea victoriei formațiunii Syriza, Alexis Tsipras a promis să coopereze cu liderii țărilor din zona euro pentru ”o soluție corectă și reciproc avantajoasă”, dar a precizat că mai presus de orice vor fi cetățenii greci. “Principala noastră prioritate este ca țara și poporul nostru să își recapete demnitatea pierdută”, a explicat liderul Syriza.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img