More


  Iliescu califică ideea apariției unui nou PSD ca fiind neserioasă

  - Advertisement -

  1

  Fostul președinte Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD, a calificat joi apariția unui “nou PSD” ca fiind neserioasă, dar asta nu înseamnă, spune el, că nu trebuie analizat ce trebuie să facă partidul pentru a-și consolida pozițiile după alegerile din noiembrie 2014.

  “Asta e neserios. E drept că trebuie să gândim ce să facem ca PSD să își consolideze pozițiile și să se prezinte ca un partid capabil să treacă prin toate. Adică orice partid se află în fața unor realități, poate să câștige, poate să piardă. Nu trebuie să intre în derută când pierde, nici în euforie când câștigă, ci să își consolideze și să-și îmbogățească experiența. Eram în 1996 când am avut prima confruntare așa mai deschisă”, a declarat Ion Iliescu la Ateneul Român.

  Întrebat de jurnaliști dacă liderul PSD trebuie să-și asume eșecul alegerilor prezidențiale, Ion Iliescu a răspuns afirmativ, dar a subliniat că aceasta ar fi bine să se facă din interiorul partidului, comparând situația lui Victor Ponta cu cea a lui, după ce a pierdut alegerile din 1996.

  “Bineînțeles. Dar ce înseamnă să-și asume? Ați asuma nu înseamnă să te retragi neapărat. Eu am pierdut alegerile în ’96 și de pe poziția de fost președinte. Și după aceea am revenit la partid. Din contră, partidul m-a solicitat să vin și în perioada de opoziție 96 — 2000 am desfășurat un fel de politică care a repropulsat partidul și în 2000 am câștigat fără probleme. Asta este atitudinea constructivă și responsabilă, și nu intrarea în panică când pierzi, nici euforie când câștigi. Asta e lecția vieții și lecția vieții politice”, a subliniat președintele de onoare al PSD.

  Ion Iliescu a subliniat că va avea loc un congres al PSD, acesta fiind precedat de un Consiliu Național. “Nu prea am mai mers la ședințe, aștept vreau să fie un congres la partidului. Va fi (n.r. un congres), dar va fi întâi un Consiliu Național. Deci aștept să particip la Consiliul Național la dezbateri în legătură cu ce-i de făcut. (…) Eu de regulă mai și vorbesc”, a adăugat el.

  Fostul șef de stat s-a arătat deranjat de etichetele puse PSD în campanie, ca fiind un partid comunist. “Astea sunt bazaconii. Am avut o Revoluție în 1989, de acolo trebuie să pornim, ăla este punctul de debut al noii istorii în România. Asemenea chestiuni politicianiste de slabă factură nu ajută la nimic. Sunt alte probleme în legătură cu funcționarea statului, instituțiilor statului, societăți, partidelor politice, sunt unele mai complexe și mai complicate. Dacă ne ținem de fleacuri din astea și de tot felul de etichete, se blochează gândirea și analiza de fond a ceea ce trebuie să se facă”, a arătat liderul social-democrat.

  Despre Sebastian Ghiță, Ion Iliescu crede că este un om lipsit de respect și de comportament civilizat. “Nu mă interesează, nu-l cunosc, nu am avut de-a face cu el niciodată. El s-a exprimat cu obrăznicie și m-a mirat. Un băiat tânăr, de 36 de ani, dar care a adunat avere și i s-a urcat la cap. A fost din partea lui lipsă de respect, de comportament civilizat”, a spus Iliescu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img