More


  Iohannis: De-a lungul timpului, GDS a apărat valorile democrației și ale pluralismului

  =

  1

  Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la recepția de aniversare a 25 de ani de la înființarea Grupului pentru Dialog Social (GDS) și a Revistei 22, că de-a lungul acestor ani “GDS a apărat valorile democrației și ale pluralismului”.

  “25 de ani este o frumoasă vârstă a maturității care presupune păstrarea obiectivității și a spiritului lucid în analiza vieții noastre politice. De-a lungul timpului, dincolo de simpatii sau critici la adresa oamenilor politici, dincolo de opțiuni conjuncturale GDS a apărat valorile democrației și ale pluralismului. Aceasta este de fapt contribuția dvs cea mai valoroasă la istoria recentă a României. Vă încurajez să continuați, să ne revedem la următoarele aniversări cu aceeași dorință de a sluji cu responsabilitate interesul public. La mulți ani!”, a spus președintele Iohannis.

  Șeful statului a participat, marți, alături de oameni politici, reprezentanți ai justiției, ai corpului diplomatic, oameni de cultură, jurnaliști, la recepția de aniversare a 25 de ani de la înființarea GDS și a Revistei 22.

  În discursul susținut la această recepție, șeful statului a amintit că nu a trecut mult timp de când s-a văzut, la sediul GDS, cu mulți din cei prezenți.

  “Îmi amintesc cu mare plăcere de discuțiile pe care le-am avut atunci și vreau să cred că ne-au ajutat, cel puțin pe mine, da”, a spus șeful statului.

  El a arătat că, în urmă cu 25 de ani, GDS și Revista 22 “au fost vestitori de vremuri noi într-un context extrem de tulbure”.

  “Nu este puțin lucru pentru o revistă și o organizație, cum este cea a dvs, să se nască și să trăiască odată cu democrația românească. În ianuarie 1990, părea un gest dificil, dacă nu imposibil, să înființezi un grup de reflexie și o revistă de atitudine. Se fructifică astfel experiența libertății la câteva zile după prăbușirea dictaturii. Un club de dezbatere între intelectuali de diferite profesii, orientări politice și viziuni asupra societății reprezintă, în sine, o grea misiune. A fi în dezacord cu puterea politică, a acționa critic în raport cu numeroși actori din societate reprezintă o dovadă a curajului și a lucidității, nu mulți erau dispuși să și le asume. Grupul pentru Dialog Social și Revista 22 au fost vestitori de vremuri noi într-un context extrem de tulbure”, a afirmat șeful statului.

  El a apreciat că “bătăliile” purtate de reprezentanții GDS și Revista 22 sunt etape ale democratizării prin care a trecut societatea românească.

  La recepția de marți, au fost prezenți, printre alții, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, președintele ANI, Horia Georgescu, dar și Vasile Dâncu, Radu F. Alexandru, Kelemen Hunor, Peter Eckstein, Gabriel Liiceanu, Dan Grigore, Răsvan Popescu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img