More


  JO-2016: Peste 10.000 de persoane vor purta flacăra olimpică în întreaga Brazilie

  - Advertisement -

  3

  Comitetul olimpic brazilian (COB) a anunțat joi că peste 10.000 de persoane vor purta flacăra olimpică de-a lungul întregii țări, pe un traseu care va străbate 250 de orașe din Brazilia, înainte de a o aduce pe stadionul Maracana, pe 5 august 2016, pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

  Oficiali ai COB au anunțat joi, într-o conferință de presă ținută la Muzeul de Artă Modernă din Rio, că 10.000 de alergători își vor transmite torța timp de 100 de zile, atât cât va dura periplul pe pământ brazilian, înainte de sosirea la Rio de Janeiro. În prezentarea sa, Mario Andrada, responsabil cu comunicarea la COB, a precizat că vor fi atinse circa 250 de orașe, incluzând toate capitalele regionale, ceea ce va permite ca 90 la sută din populația țării să poată trăi fie și pentru câteva clipe “unul dintre momentele cele mai emoționante” ale Jocurilor Olimpice.

  Traseul va avea 20.000 kilometri, precum și 10.000 mile pe calea aerului, astfel încât Jocurile Olimpice 2016 să fie “nu numai ale orașului Rio, ci ale întregii Brazilii”, după cum a declarat președintele COB, Carlos Arthur Nuzman.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img