More


  Judecătorul Marius Tudose este noul preşedinte al CSM

  =

  tudose

  Judecătorul Marius Tudose este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar pentru funcţia de vicepreşedinte a fost ales procurorul Bogdan Gabor. Marius Badea Tudose, reprezentantul magistraţilor de la judecătorii în Consiliul Superior al Magistraturii, a fost ales cu majoritate de voturi, fiind preferat de mai mulţi membri ai CSM decât contracandidatul Alexandru Şerban.

  Procurorul Bogdan Gabor este noul vicepreşedinte al CSM, el fiind singurul candidat pentru această funcţie. Bogdan Gabor a candidat şi în 2014 pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, atunci fiind ales contracandidatul său, Gheorghe Muscalu.

  Judecătorul Marius Tudose îşi propune, conform proiectului de management, continuarea procesului demarat în 2011, de raţionalizare a instanţelor şi parchetelor prin “redesenarea hărţii administrative judiciare”, pentru a creşte eficienţa şi calitatea actului de justiţie. “Este necesară consolidarea atitudinii pro-active a CSM şi a instituţiilor sistemului judiciar român în dialogul cu instituţiile europene, prin prezentarea progreselor reale, semnificative, raportate la cele patru benchmark-uri. Componenta de cooperare trebuie să se afirme ca proritară, lăsând în plan secund aspectele de verificare”, conform proiectului managerial al judecătorului.

  Procurorul Bogdan Gabor a arătat, în proiectul de management, că Ministerul Justiţiei ar trebui sesizat cu privire la necesitatea modificării pachetului de legi ale justiţiei. O altă prioritate asumată de procuror este “reanalizarea şi redimensionarea, împreună cu Ministerul Public, a schemelor de personal din cadrul parchetelor, în sensul reducerii numărului de posturi de la unele parchete şi alocarea acestor posturi finanţate către unităţile mari de parchet”. Magistratul propune şi simplificarea bibliografiei în cadrul procedurilor de organizare a concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere din cadrul instanţelor şi parchetelor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img