Kaiak pe zăpadă, un nou sport extrem!

caiac

Trei sătmăreni iubitori de sporturi extreme au participat sâmbătă pe Transalpina la prima ediţie a concursului Romanian Snow Kayak. Iar doi dintre ei, Ionuţ Stancovici şi Mircea Crişan, au urcat pe podium terminând pe locurile 2 şi 3 în competiţia la care au luat startul 38 de concurenţi veniţi din toată ţara.

“A fost o competiţie extrem de reuşită. Organizatorii au construit o pârtie specială pentru kayak în zăpadă , una extrem de rapidă şi pe care îţi trebuia un strop de nebunie să te încumeţi să cobori. Mă bucur că am reuşit ca din trei sătmăreni, doi să urcăm pe podium”, ne-a spus Ionuţ Stancovici cel care a terminat pe locul doi pe Transalpina.

S-a concurat în tandem în sistem eliminatoriu iar în semifinale sătmărenii Ionuţ Stancovici şi Mircea Crişan s-au duelat , primul reuşind să se impună şi să intre în marea finală.

“Am pierdut în faţa unui prieten din Arad. A contat mult că suntem practicanţi de kayak extrem căci au fost mulţi concurenţi care fiind la prima experienţă de acest gen ori s-au dat peste cap ori s-au învârtit pe pârtie. Oricum a fost distracţie mare şi a meritat efortul pe care l-am făcut de a ajunge până pe Transalpina.” a mai spus Ionuţ Stancovici.

Al treilea sătmărean din concurs, Halasz Attila a fost eliminat înaintea semifinalelor…

Şi premiile oferite de organizatorii de la Bărci în Bagaje au fost consistente. Câştigătorul s-a ales cu vâslă specială de kayak, locul doi a primit o cască iar locul trei o vestă de salvare.

„Concursul a fost unul foarte reuşit, iar numărul participanţilor, pentru prima ediţie, a fost mare. 40 de concurenţi înseamnă ceva, iar la ediţia de anul viitor sunt sigur că vom depăşi 200 de persoane care se vor înscrie. Este primul concurs de snow caiac din România şi cu siguranţă vom mai organiza şi altele. Totul a decurs în deplină siguranţă pentru concurenţi, nimeni n-a avut nici măcar o zgârietură. Mi se pare extraordinar că zeci de oameni au venit, au participat, le-a plăcut şi mulţi dintre ei se aflau pentru prima dată la Ski Resort Transalpina. Cu siguranţă vor reveni şi altă dată”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineaţă, Cătălin Câmpeanu, reprezentant al Bărci în Bagaje, firma organizatoare.

Legat de competiţiile din acest an de kayak extrem, acestea vor începe în aprilie cu Mureş Maraton.

“De luna viitoare vom începe pregătirile pentru rafting kayak , ne aşteaptă un concurs dificil pe Mureş. Iar în iunie sau iulie vom încerca să organizăm la Satu Mare o competiţie de slalom pe Someş” a încheiat Stancovici .
Un reportaj de la prima ediţie a concursului de kayak pe zăpadă de pe Transalpina va fi difuzat luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Intervenție ISU Satu Mare! Bărbat scos dintr-un canal de pe Ostrovului!

O intervenție mai puțin obișnuită au avut, în această după amiază, pompierii sătmăreni. Solicitați să intervină pentru a extrage o persoană căzută într-un canal, pe...

ALARMĂ. EXPLOZIE de COVID-19 la Satu Mare. Șase cazuri într-o SINGURĂ ZI

Se poate spune că la Satu Mare avem parte de o adevărată explozie de cazuri confirmate de coronavirus. Într-o singură zi, numărul acestor cazuri...

FOTO. ACCIDENT. A intrat cu TIRUL într-o CASĂ. Undeva în JUDEȚ

Un accident ce se putea solda cu victime omenești s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, pe DN 19....

FLORIILE la catolici. O SĂRBĂTOARE însemnată

Duminică, 5 martie 2020, credincioșii catolici și cei reformați din lumea întreagă celebrează Duminica Floriilor, care deschide ciclul sărbătorilor pascale. Pentru biserica Romano Catolică,...

FOTOGALERIE. PRIMELE Imagini din Laboratorul COVID-19 din Satu Mare. TESTĂRI, în scurt timp

Prefectura Satu Mare a prezentat primele Imagini din laboratorul în care se vor prelucra cât de curând testele Covid19, din incinta Spitalului Județean de...