More


  Lotul Japoniei revine la Cupa Satu Mare

  - Advertisement -

  floreta

  Oraşul Satu Mare, unul dintre cele mai puternice centre de scrimă din România, va găzdui peste o săptămână cea de-a 6- a ediţie a Cupei Satu Mare la floretă feminin, competiţie din cadrul Circuitului European de Cadeţi.

  De la an la an, turneul devine tot mai atrăgător iar cu o săptămână înaintea startului pe site-ul Federaţiei Europene erau deja 31 de participante înscrise din cinci ţări.

  „Putem spune că avem la Satu Mare una dintre cele mai importante competiţii din Circuitul European de Cadeţi. Deja am primit confirmări din partea delegaţiei din Japonia care va veni din nou acum cu nouă sportive şi cinci oficiali. Slovacia şi-a anunţat echipa şi avem câte o reprezentantă din Italia şi Austria deocamdată”, spune antrenorul Dan Şuta de la CS Satu Mare. Acesta a mai adăugat că există o taxă de participare impusă de Federaţia Internaţională şi astfel antrenorii loturilor naţionale nu se grăbesc cu înscrierile de frica accidentărilor ce pot apărea.

  Anul trecut Japonia a dat lovitura la Satu Mare reuşind să câştige competiţia pe echipe după o finală cu România iar la individual au delegaţia niponă a luat două medalii de bronz.

  Antrenorul lotului national de floretă, Petre Ducu, va veni de luni la Satu Mare acesta urmând să asiste şi la finalele Campionatului Naţional de floret cadeţi ce vor avea loc între 3-6 februarie la sala Alexandru Csipler.

  Organizator principal al evenimentului este Primăria Satu Mare împreună cu Federaţia Română de Scrimă, CS Satu Mare, DSTJ Satu Mare şi Asociaţia Fencing Satu Mare.

  ­ De la organizatori am aflat că cei mai buni sătmăreni la Circuitul de cadeţi la fete şi Cupa Satu Mare la băieţi vor primi premii speciale. Aceştia vor fi premiaţi de membrii familiei Stahl, respectiv Costa, în memoria celor care au fost doi dintre marii campioni ai Sătmarului.
  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img