More


  Mani Gyenes a ajuns în Chile

  =

  gyenes

  San Juan – Chilecito (220 km), a treia probă specială din Dakar 2015, i-a dus pe concurenții de la clasa moto, în Munții Anzi, la o altitudine de peste 3.000 de metri. Sătmăreanul Mani Gyenes a concurat astfel la o altitudine care este comună salturilor cu parașuta. În realitate, sătmăreanul a atins în timpul probei speciale de pe 6 ianuarie o altitudine mai mare decât cea de la care a făcut un salt în tandem în 2012. Astfel de înălțimi de peste 3.000 de metri vor mai fi atinse în timpul probelor speciale și în a doua săptămână din raliu, atunci când se va ajunge în Bolivia.

  “A fost o specială bună per ansamblu însă nu am putut recupera foarte mult pentru că am fost nevoit să stau în spatele quadurilor.(Ordinea de start pe proba speciala se face dupa timpi si sunt intercalate motociclete si quaduri). Pe ordinea de start au fost şase quaduri în faţa mea şi doar 80 de km din întreaga probă am putut să merg în ritmul meu, în rest am stat după ele pentru că nu s-a putut depăşi. După ce am păţit în 2009, când din cauza prafului ridicat de quad nu am văzut exact traseul şi am căzut iar ulterior am fost nevoit să mă retrag, acum sunt mult mai prudent. La peste 3.000 de metri nu am stat foarte mult, practic am urcat până undeva la 3.200 m şi apoi am coborât. Eu am fost ok doar că se simţea că motorul trage mai greu”, a spus Mani.

  După trei etape, în clasamentul general sătmăreanul ocupă poziţia a 45-a, iar Butuza se află pe 69.

  Ieri a fost programată cea de a patra etapă, Chilecito – Copiapo, când s-au trecut Anzii, raliul ajungând în Chile. Proba specială a măsurat 315 km si s-a desfăşurat pe teritoriul chilian. Acesta a fost și primul contact cu deșertul Atacama, cel mai arid deșert din lume.

  Până să ajungă însă pe proba specială riderii au fost nevoiți să se trezească înainte de ora locală 5.00 și să traverseze Munții Anzi prin Pasul San Francisco. Cu alte cuvinte au ajuns şi la 4.800 m altitudine și au trecut în mai puțin de 12 ore de la 0 grade C la peste 30 de grade C. La finalul stagiunii a patra, care a început târziu, aici ne referim la ora Româniri, rezultatele nu ne-au parvenit până la încheierea ediţiei.

  Astăzi, competitorii vor alerga de la Copiapo la Antofagasta, în total 697 de km, din care 458 de km de probă specială.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img