More


  Mani Gyenes, pe 47 în prima etapă

  - Advertisement -

  mani-marcel-start

  După prima zi de Dakar, sătmăreanul Mani Gyenes a terminat pe locul 47 (1h 31min 25 sec), iar celălalt român, Marcel Butuza, pe 51. Etapa a fost câștigată de britanicul Sam Sunderland (KTM), urmat de Goncalves (Honda) și de Coma (KTM).

  „A fost o probă cu foarte mult praf. Aș fi putut depăși mai mult, însă au fost zeci de km în care nu se vedea nimic. S-a mers foarte tare, au fost zone în care am mers pe distanțe lungi cu 150 – 160 de km/h. A fost o specială în care m-am și acomodat cu pneurile Goldentyer, este prima dată când le folosesc în Dakar. Din punct de vedere al traseului se putea merge la maxim cu motorul însă eu trebuie să am grijă să țină până la final”, a declarat Mani, pe pagina lui de Facebook, după finalul primei zile de Dakar.

  Startul s-a dat duminică în Buenos Aires, iar primul finish a fost la Villa Carlos Paz. Etapa a fost una „de încălzire“, cu doar 175 de km de probă specială. De aici înainte treburile se complică. Piloții au avut parte, luni, de cea mai lungă etapă, cu 518 km de probă specială, de la Villa Carlos Paz la San Juan, cu un total de 625 de km. Terenul a fost foarte variat, de la suprafețe dure, la zone cu praf și nisip. La finalul stagiunii a doua, Mani Gyenes, cu numărul 49, s-a clasat pe poziţia a 53-a din 161 de rideri la start, la peste o oră şi 40 de minute de câştigătorul Barreda(Spania). Celălalt român de la Dakar, Marcel Butuza, s-a clasat pe 70.

  Astăzi, Dakar 2015 continuă cu etapa a treia, cu o probă specială de 220km pentru clasa moto, între San Juan şi Chilecito.

  Iată câteva cifre despre ediţia a 37-a a Dakarului, oferite de ofiţerul de presă al românilor, Renatta Stepanov:

  161 – nr. de motociclete care au luat startul în Dakar 2015
  5 – al cincilea Dakar pentru Mani Gyenes
  13 – nr. de etape din Dakar 2015
  2 – nr. de etape maraton
  9.295 – nr. total al km din Dakar 2015 pentru categoria moto
  4.752 – nr. km de probe speciale pentru categoria moto
  4.800 m – altitudinea maximă la care va ajunge caravana raliului la revenirea din Chile în Argentina prin pasul San-Francisco.
  3.500 m – altitudinea la care vor concura motocicliștii într-una dintre probele maraton din Bolivia.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img