Mani Gyenes revine în forţă

gyenes

Etapa a patra a Raliului Dakar 2015 a adus şi cea mai bună clasare de până acum a motociclistului sătmărean Emanuel Gyenes. Sportivul de la Autonet Motorcycle Team s-a clasat pe locul 19, la capătul etapei în care s-a trecut din Argentina în Chile.

S-a pornit de la Chilecito cu o specială de 315 km pe teritoriu chilian, finish-ul fiind programat la Copiapo, riderii trecând totodată şi prin cel mai arid loc din lume, deşertul Atacama.

Sătmăreanul nostru, care declarase în primele etape că va merge prudent şi nu va forţa, a prins o zi bună şi a parcurs proba specială în 3h 48 min 53 sec, fiind cronometrat al 19-lea din 139 de motociclişti. După această clasare bună a urcat şi în topul general provizoriu, conform site-ului oficial, Mani se află pe poziţia 40, cu 15h 50min 11sec, la peste două ore şi jumătate ecart de primul clasat, spaniolul Bort Barreda.

Miercuri seara, Mani a avut parte de o surpriză. După ce în 2012 au mers pentru prima dată sa îi vadă pe românii care concureaza în Dakar, anul acesta aceeaşi familie de români stabilită în Copiapo a venit să își salute favoriții. Originari din Maramureș, aceştia l-au așteptat pe Mani la finalul probei speciale și apoi i-au făcut o vizită în bivuac.

“A fost o zi în care în sfârșit nu am mai fost nevoit să merg în urma quadurilor. Mi-am găsit relativ repede ritmul și totul a fost bine. Nu am avut probleme la traversarea Anzilor, totul a fost ok. Acum mai avem două speciale până la ziua de odihnă din Iquique și sper să recuperez cât mai mult”, a spus Gyenes.

Ieri, concurenţii s-au confruntat cu o probă specială lungă de 458 de km, cu o legătură totală de 239 de km, în cadrul etapei a cincea. S-a mers de la Copiapo la Antofagasta riderii având de parcurs o legătura de 174 km și o probă specială de 458 km. Proba a fost una rapidă cu multe zone în care s-au făcut depășiri, însă a avut multe capcane din pricina fesh-fesh-ului (un nisip fin care în aparență dă senzația unei suprafețe dure). La finalul zilei, sătmăreanul călare pe KTM-ul Rally Replica s-a clasat pe locul 23.

Astăzi, speciala de 319 km îi va duce pe concurenții de la clasa moto pe vârfuri muntoase dar și pe dunele care străjuiesc coasta Pacificului, ziua urmând să se încheie la Iquique. Finișul celei de a șasea etape va fi chiar în centrul orașului Iquique, organizatorii dorind să le facă o bucurie locuitorilor acestei regiuni afectate de un puternic cutremur în aprilie 2014.

Daniel Chiorean

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Afacerea Masca!

Nu degeaba se zice că pe vreme de război și pandemie se fac cele mai babane afaceri. Bine, nu le face omul de rând,...

Resetarea presei, extremă urgență

Din clipa în care încrederea publicului în presă intră în declin, nu mai există, practic, șansa unui guvern de a se sprijini pe un...

Dezvoltarea orașului Livada și bunăstarea locuitorilor, obiectivul principal al conducerii orașului

Primele luni ale lui 2020 găsește primăria din Livada cu o activitate prolifică pe mai multe paliere, investițiile fiind complexe și menite să dezvolte...

Adrian Ștef: ”Voi cere ca subprefecții ALDE să-și prezinte demisia!”

Invitat joi seara în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul președinte al Consiliului județean Satu Mare, Adrian Ștef a declarat...

Câinele Athos, spaima contrabandiștilor. O nouă captură

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 1.000 pachete...