More


  Mani Gyenes revine în forţă

  - Advertisement -

  gyenes

  Etapa a patra a Raliului Dakar 2015 a adus şi cea mai bună clasare de până acum a motociclistului sătmărean Emanuel Gyenes. Sportivul de la Autonet Motorcycle Team s-a clasat pe locul 19, la capătul etapei în care s-a trecut din Argentina în Chile.

  S-a pornit de la Chilecito cu o specială de 315 km pe teritoriu chilian, finish-ul fiind programat la Copiapo, riderii trecând totodată şi prin cel mai arid loc din lume, deşertul Atacama.

  Sătmăreanul nostru, care declarase în primele etape că va merge prudent şi nu va forţa, a prins o zi bună şi a parcurs proba specială în 3h 48 min 53 sec, fiind cronometrat al 19-lea din 139 de motociclişti. După această clasare bună a urcat şi în topul general provizoriu, conform site-ului oficial, Mani se află pe poziţia 40, cu 15h 50min 11sec, la peste două ore şi jumătate ecart de primul clasat, spaniolul Bort Barreda.

  Miercuri seara, Mani a avut parte de o surpriză. După ce în 2012 au mers pentru prima dată sa îi vadă pe românii care concureaza în Dakar, anul acesta aceeaşi familie de români stabilită în Copiapo a venit să își salute favoriții. Originari din Maramureș, aceştia l-au așteptat pe Mani la finalul probei speciale și apoi i-au făcut o vizită în bivuac.

  “A fost o zi în care în sfârșit nu am mai fost nevoit să merg în urma quadurilor. Mi-am găsit relativ repede ritmul și totul a fost bine. Nu am avut probleme la traversarea Anzilor, totul a fost ok. Acum mai avem două speciale până la ziua de odihnă din Iquique și sper să recuperez cât mai mult”, a spus Gyenes.

  Ieri, concurenţii s-au confruntat cu o probă specială lungă de 458 de km, cu o legătură totală de 239 de km, în cadrul etapei a cincea. S-a mers de la Copiapo la Antofagasta riderii având de parcurs o legătura de 174 km și o probă specială de 458 km. Proba a fost una rapidă cu multe zone în care s-au făcut depășiri, însă a avut multe capcane din pricina fesh-fesh-ului (un nisip fin care în aparență dă senzația unei suprafețe dure). La finalul zilei, sătmăreanul călare pe KTM-ul Rally Replica s-a clasat pe locul 23.

  Astăzi, speciala de 319 km îi va duce pe concurenții de la clasa moto pe vârfuri muntoase dar și pe dunele care străjuiesc coasta Pacificului, ziua urmând să se încheie la Iquique. Finișul celei de a șasea etape va fi chiar în centrul orașului Iquique, organizatorii dorind să le facă o bucurie locuitorilor acestei regiuni afectate de un puternic cutremur în aprilie 2014.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img