More


  Mani Gyenes se apropie de top 20!

  - Advertisement -

  gyenes

  Pilotul spaniol Joan Barreda Bort (Honda) a ieșit învingător în etapa a 10-a a Raliului raid Dakar 2015, la secțiunea moto, desfășurată miercuri între localitățile Calama (Chile) – Cachi (Argentina), în timp ce sătmăreanul Emanuel Gyenes (KTM) a terminat pe locul 26. Deşi a fost o etapă grea, Mani a izbutit să revină la conducerea clasamentului general provizoriu al clasei Maraton, însă are un avans mic așa că în următoarele etape trebuie să se distanțeze de pilotul suedez Thomas Berglund.

  Joan Barreda a reușit a treia sa victorie la actuala ediție, într-o etapă lungă de 891 km, cu o probă specială de 371 km. Pe locul secund a sosit compatriotul său Marc Coma (KTM), deținătorul titlului și liderul de la general. Podiumul a fost completat de portughezul Ruben Faria (KTM), sătmăreanul Gyenes a sosit al 26-lea, la 26 min 45 sec.

  În ierarhia generală, Marc Coma este lider, cu timpul cumulat de 38 h 13 min 50 sec, urmat de portughezul Paulo Goncalves (Honda), de chilianul Pablo Quintanilla (KTM), australianul Toby Price (KTM) etc. Mani yenes este pe locul 23, la 06 h 13 min 11 sec de lider.

  Etapa a 11-a, programată ieri între Salta și Termas Rio Hondo, a avut o specială de 357 km și două legături de 24 și 142 km. Traseul a fost unul dificil având în vedere că asupra regiunii s-a abatut o furtună seara trecută şi fiind etapă maraton, riderii nu au avut parte de asistenţă tehnică în bivuacul de la Cachi. S-a mers de-a lungul celebrei Route 40 (cel mai lung drum din Argentina, au coborât paralel cu Anzii și măsoară 5.000 de km). Chiar şi aşa, la finish-ul de la Termas Rio Hondo, rider-ul sătmărean a trecut linia de sosire al 19-lea.

  Raliul Dakar intră în linie dreaptă. Etapa a 12-a, penultima, i-a purtat pe concurenţi de la Termas Rio Hondo la Rosario, pe o specială de 298 de km şi 248 de km de legătură.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img