More


  Noua generaţie de „muşchetari” de la CS Satu Mare

  - Advertisement -

  scrima

  Emisiunea Săptămâna sportivă de luni seara a adus în prim plan noua generaţie de spadasini de la CS Satu Mare. Una care după şapte ani de muncă a reuşit la începutul acestui an să aducă trei medalii importante de la Naţionalele de cadeţi. Iar antrenorii Csiszar Francisc, Nagy Lehel şi Adrian Pop au doar cuvinte de laudă la adresa tinerilor muşchetari .

  Fetele au reuşit să câştige medaliile de bronz în concursul pe echipe iar la băieţi Marton Szep a luat argintul la individual şi apoi împreună cu colegii a cucerit aurul în concursul pe echipe.

  “Am avut un moment de cădere pe care nu mi-l explic nici acum. Puteam să iau aurul şi la individual mai ales că am condus cu 13-8. E marele meu regret, dar până la urmă e bine că a doua zi am avut puterea să o iau de la capăt şi împreună cu colegii să luăm titlul naţional” a spus Martzon Szep. Chiar dacă era considerat favorit la o medalie şi la individual, Adam Macska n-a reuşit să urce pe podium decât cu echipa. „ N-am prins o zi prea bună la individual , dar apoi cu echipa am mers bine. Sper să mă revanşez la Bratislava” a spus Adam Macska în vreme ce mezinul Alex Oroian a recunoscut că pentru el e cea mai importantă medalie din carieră. „ Îmi dă speranţe pentru viitor. Sunt extrem de bucuros” a exclamat Alex. Antrenorul Nagy Lehel , cel care a format această grupă şi lucrează deja de şapte ani cu ei e convins că dacă băieţii vor fi susţinuţi financiar şi vor avea şansa să participe la multe turnee internaţionale atunci vom avea o nouă generaţie de excepţie pentru scrima sătmăreană.

  „La fel şi cu fetele pe care le văd călcând pe urmele Simonei Pop sau a Amaliei Tătăran. E nevoie de muncă multă de încredere şi de bani pentru ca peste ani ele să ajungă să reprezinte România la Mondiale sau Europene2 a completat şi Adrian Pop.

  „E normal să avem vise, vrem în viitor să ajungem la Olimpiadă şi să călcăm pe urmele generaţiei actuale condusă de Ana Maria Brânză”, au spus fetele de bronz de la CS Satu Mare.

  Pentru CS Satu Mare au concurat la băieţi Adam Macska, Marton Szep, Alexandru Oroian şi Balasz Szilagyi, iar la fete Teodora Coste, Amarallisz Pallai, Csilla Nagy și Melany Pfeifer.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img