More


  Nu cred în conversia forţată a creditelor

  - Advertisement -

  ponta

  Premierul Victor Ponta spune că nu crede că problema creditelor acordate în franci elveţieni poate fi rezolvată prin conversia forţată a acestora într-o altă monedă, după modelul Ungariei, dar că băncile trebuie să fie obligate să îşi informeze mai bine clienţii şi să suporte o parte din pierderi.

  El a afirmat, în acelaşi timp, că nu există o economie de piaţă care să funcţioneze fără sistemul bancar şi că o eventuală retragere a banilor din ţară de către acestea ar afecta atât statul, care îşi finanţează deficitul cu ajutorul lor, cât şi companiile. “Este foarte popular să înjuri băncile. Nu există o situaţie în care nimeni nu pierde, problema este cum distribui această pierdere din punct de vedere moral şi al eficienţei”, a spus Ponta într-un interviu pentru Jurnalul. Premierul a adăugat că şi persoanele care îşi propun să contracteze un credit trebuie să fie foarte atente atunci când citesc textul contractului.

  Patru bănci au anunţat până acum diverse de sprijin pentru clienţii care au împrumuturi în franci.Raiffeisen Bank reduce începând de vineri dobânda pentru clienţii cu credite în franci elveţieni, cu cinci luni înainte de termenele contractuale, Volksbank Romania va menţine pentru o perioadă de trei luni, până la 17 aprilie, cursul de schimb franc/leu folosit de bancă la 31 decembrie, de 3,8035 lei, iar OTP Bank România va reduce pentru trei luni marja de dobândă cu până la 1,5 puncte. Piraeus Bank va propune soluţii individuale pentru clienţii care au credite în franci elveţieni, care să menţină ratele lunare aferente împrumuturilor la un nivel apropiat celui din luna decembrie 2014.

  Peste 75.000 de persoane fizice au credite în franci elveţieni, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img