Plecarea Rusiei din Consiliul Europei ar fi un “dezastru politic” (CEDO)

2

Plecarea unei țări ca Rusia din Consiliul Europei ar constitui un “dezastru politic”, a apreciat joi președintele Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Dean Spielmann, în cadrul unei conferințe de presă ținute la Strasbourg.

‘Un stat membru care ar intenționa să părăsească Consiliul Europei’ sau să denunțe textele CEDO, organismul său judiciar, ar reprezenta ‘un foarte mare eșec pentru protecția drepturilor fundamentale în Europa’, a afirmat Dean Spielmann, potrivit AFP.

‘Acest scenariu ar fi un adevărat dezastru politic’, a adăugat președintele CEDO, răspunzând astfel la o întrebare legată de recentele afirmații ale unor oficiali ruși care au amenințat cu părăsirea de către Rusia a Consiliului Europei, ca reacție la sancțiunile impuse Moscovei în cadrul organizației paneuropene.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a decis miercuri prelungirea, până în luna aprilie, a suspendării dreptului la vot, în cadrul forului legislativ, pentru cei 18 membri ai delegației ruse, măsură decisă anul trecut după anexarea Crimeii la Rusia.

Șeful delegației ruse, Aleksei Pușkov, a anunțat ulterior că Rusia nu va mai participa la lucrările APCE până la sfârșitul anului și chiar va lua în calcul părăsirea Consiliului Europei. Președintele Dumei, camera inferioară a parlamentului rus, Serghei Narîșkin, a evocat deja această ipoteză în presa rusă.

Rusia este membră a Consiliului Europei, organizație ce reunește 47 de state, din anul 1996.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...