More


  Ponta a semnat în cartea de condoleanţe, la ambasada Franţei

  - Advertisement -

  Premierul Victor Ponta a fost ieri la ambasada Franţei din Bucureşti pentru a semna în cartea de condoleanţe, în urma atacului de la Paris, el spunând că a dorit să transmită solidaritatea, dar şi indignarea pentru gesturi şi acţiuni criminale care nu pot fi scuzate şi justificate în niciun fel. “Transmit convingerea României că, alături de Franţa şi de toate ţările lumii democratice şi civilizate, să luptăm ca în viitor, prin toleranţă, terorismul, actele acestea inumane să poată fi, dacă este posibil, prevenite şi cu siguranţă să fie pedepsite atunci când au loc”, a spus Ponta, adăugând că românii se simt aproape de Franţa şi îşi doresc să fie împreună atât în momente dificile, cât şi în momente bune.

  El a semnat sub un text care a fost scris în prealabil, în limba franceză, reprezentând mesajul Guvernului şi al poporului român pentru familiile victimelor, redacţia Charlie Hebdo şi poporului francez.

  Cartea de condoleanţe a fost aşezată pe o masă în faţa ambasadei, nu în incinta clădirii, reprezentanţii ambasadei spunând că decizia a fost luată pentru a permite accesul cât mai multor persoane.

  Marţi seara, şeful Guvernului i-a transmis omologului francez, Manuel Valls, o scrisoare în care arată că a aflat cu profundă indignare şi tristeţe de atacul de la Paris şi asigură că România condamnă cu fermitate terorismul şi toate actele de violenţă la adresa libertăţii de exprimare şi a valorilor democraţiei.

  Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img