Pop şi Tătăran, bronz cu echipa României

spada

O nouă performanţă remarcabilă pentru spada sătmăreană şi din România. Două sportive care au crescut la Satu Mare, Simona Pop şi Amalia Tătăran au cucerit, duminică, medalia de bronz la etapa de Cupă Mondială de la Barcelona.

Echipa României le-a mai avut în componenţă, pe lângă sătmărencele Pop şi Tătăran, pe Ana Maria Brânză şi Simona Gherman. În primul tur, echipa noastră a avut tur liber, iar pe tabloul de 16 au învins Israelul cu 43-35, iar pe tabloul de opt China cu 35-31, după un duel strâns. În semifinale, Suedia a stopat ascensiunea fetelor, care au fost învinse cu 33-45 de nordice, al căror antrenor este românul Adrian Pop.

Iar în finala mică, Pop, Tătăran&Co. au trecut tocmai de Rusia, la limită, 33-32, chiar dacă Brânză s-a accidentat. Este o mândrie pentru şcoala sătmăreană de scrimă ca două sportive crescute şi formate de Francisc Csiszar la CS Satu Mare, Simona Pop acum la Steaua şi Amalia Tătăran, transferată la Dinamo, să facă parte din echipa de spadă a României, echipă în care este şi va fi foarte greu să intri.
Asta pentru că revenirile lui Dinu şi Măroiu au crescut considerabil concurenţa în echipa pregătită de Dan Podeanu și George Epurescu.
Medalia de aur a fost cucerită de Suedia care a învins clar în finală Italia, scor 45-37.
De menţionat că este pentru al doilea an la rând când România cucerește medalia de bronz la Barcelona. În 2014, fetele noastre au fost devansate de Rusia și Ungaria.
Locul 25 pentru
Macska la Bratislava
Iar la Bratislava a avut loc tot duminică proba individuală de spadă din cadrul Circuitului European de cadeţi. Aici, Satu Mare a avut trei reprezentanţi: Adam Macska, Alexandru Oroian și Marton Szep.
La competiţie s-au înscris 247 de sportivi, dintre care opt spadasini din România. La finalul concursului, cel mai bun din delegaţia României a fost Macska, care s-a clasat pe 25.
Sportivul de la CS Satu Mare s-a oprit pe tabloul de 32 după următorul parcurs: tabloul de 256 – liber; tabloul de 128 – 15-7 cu Bence Csere (Ungaria); tabloul de 64 – 15-7 cu Karol Urban (Polonia); tabloul de 32 – 10-15 cu Riccardo Abate (Italia). Colegii săi de club, Szep şi Oroian, s-au clasat pe 150, respectiv 169.

Daniel Chiorean

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DONAȚIE. Mii de KIT-uri de TESTARE coronavirus, donate de un OȘAN MILIONAR pentru Spitalul Județean

Tânărul om de afaceri Stelian Baltă, unul dintre cei mai bogați români din Asia, stabilit în Singapore și originar din Negrești-Oaș, donează Spitalului Județean...

DOCUMENT: ORDONANȚA MILITARĂ 6. PRIMUL județ ÎNCHIS de coronavirus

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele confirmate până acum, intră în carantină totală, a anunțat...

ANUNȚ IMPORTANT. Centru de TESTARE coronavirus la Satu Mare. Alături de Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Spitalul Județean de Urgențe Satu Mare a devenit, oficial, centru de testare pentru coronavirus. Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial următoarele: Spitalul Județean...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...