Săptămâna superlativelor din fotbalul sătmărean

antrenori

Prima ediţie din acest an a emisiunii Săptămâna sportivă i-a adus luni seara în studioul Nord Vest TV pe primii trei clasaţi de la secţiunile dedicate fotbalului de la sondajul „Superlativele anului 2014 în sportul sătmărean” realizat de cotidianul Gazeta de Nord-Vest.

Conform voturilor acordate de cititorii GNV i-am avut în studio pe primii trei clasaţi la secţiunea antrenorii din Liga a 4-a elite, pe primii trei la cei mai buni jucători din Liga a 4-a elite şi pe doi dintre cei mai buni trei jucători de la Olimpia. Cristi Popa de la Olimpia II, Dacian Nastai de la Oraşu Nou şi Dorin Ţuţuraş de la Vetiş au deschis emisiunea.

Iar premiile au fost simbolice, mai precis câte o diplomă de excelenţă din partea cotidianului Gazeta de Nord-Vest…

Cristi Popa: „ O surpriză plăcută pentru mine!”
Antrenorul celor de la Olimpia II Satu Mare, Cristian Popa a recunoscut că l-a surprins şi pe el numărul mare de voturi pe care l-a primit. Şi n-a uitat să amintească încă de la început că la Olimpia II Satu Mare se lucrează într-o echipă de tehnicieni din care fac parte şi Mircea Bolba şi Mihai Sabău.

„Este meritul tuturor nu doar al meu. Suntem o echipă cu toţii şi e munca bună depusă de jucători şi staff. Recunosc că sunt onorat să fiu în această seară alături de doi prieteni buni, doi oameni de fotbal excepţionali” a punctat Cristi Popa făcând trimitere la colegii de studio, Dacian Nastai şi Dorin Ţuţuraş.

Legat de sezonul 2014 , Popa a amintit că în vară lucrurile s-au urnit mai greu dar apoi pas cu pas echipa a crescut iar acum unii dintre jucători au ajuns în atenţia „echipei mari”şi ar putea face pasul spre liga a 2-a.

„Am mare încredere în aceşti copii, cu unii muncesc de ani buni şi îmi doresc din tot sufletul ca ei să reuşească . Talent au , mai e nevoie de muncă multă şi ceva şansă” a povestit Popa.

Dacian Nastai: „ Există posibilitatea să nu mai continui la Oraşu Nou!”
Antrenorul zonal de la FRF, Dacian Nastai a surprins încă de la început cu declaraţia făcută în premieră că acest premiu ar putea fi ultimul pe care îl ia în calitate de tehnician în Liga a 4-a.

„Am avut nişte discuţii cu preşedintele Bute Pal de la Talna şi sincer vă spun sunt decis să renunţ. Urmează să ne mai întâlnim zilele următoare dar în mare măsură sunt decis să rămân doar la nivel de copii şi juniori. La liga a 4-a ca antrenor nu ai cum să mai progresezi şi chiar la liga a 3-a aş sta serios pe gânduri dacă aş accepta vreo ofertă” a mărturisit Nastai care a lăudat munca celor de la Oraşu Nou şi atmosfera de la echipă.

„Au făcut lucruri minunate acolo. Sunt condiţii excelente pentru acest nivel , doar că pentru mine e greu ca antrenor să fac mai mult în condiţiile în care abia dacă facem două antrenamente pe săptămână.Oricît de talentat ai fi ca jucător nu poţi progresa cu două antrenamente pe săptămână.” a mai declarat Nastai.

Legat de nivelul Ligii a 4-a de elite , Nastai a spus că e o schimbare extraordinară faţă de sezoanele trecute. Toate echipele caută să creeze condiţii , e mult fair-play şi ce e mai important campionatul e mai echilibrat şi mai atractiv.

„Am petrecut momente frumoase la Oraşu Nou, am luat Cupa României şi cred că şi în acest sezon puteam avea mai multe puncte dacă eram mai constanţi”, a mai spus Nastai.

Dorin Ţuţuraş: „ Dacă aveam teren bun la Vetiş ne băteam pentru un loc pe podium!”
Aflat la prima experienţă ca antrenor principal la seniori, fostul mijlocaş de la CFR Cluj, Dorin Ţuţuraş a declarat că faţă de condiţiile oferite de terenul din Vetiş clasarea e onorabilă.

„Am adus băieţi de caracter şi am format o echipă care a pus probleme serioase echipelor de top din elită. Noi am pierdut puncte aiurea din cauza terenului prost de acasă care ne-a încurcat mai mult. Am bătut pe Oraşu Nou, am învins la Decebal, cu Olimpia II şi Oar am cedat greu. Cred că lumea a apreciat evoluţia noastră din acest tur şi de aceea am ajuns să am atât de multe voturi” a declarat Ţuţuraş care s-a ferit deocamdată să vorbească de obiectivele pentru retur mai ales că fotbalistic vorbind acesta e mai legat de proiectul Primavera decât de cel de la Vetiş.

”Împreună cu Florin Fabian am pornit acest club Primavera iar lucrurile merg foarte bine. Avem copii talentaţi pe care îi iniţiem în tainele fotbalului şi mă simt minunat când lucrez cu cei mici” a povestit Ţuţuraş.

Cât despte Viitorul Vetiş … mai e timp pentru planuri până la primăvară.

Interesant e că cei trei tehnicieni, Popa, Nastai şi Ţuţuraş au declarat că activitatea la nivel de liga a 4-a e mai mult un hobby şi că din punct de vedere profesional munca de la cluburile de copii, Someşul, LPS şi Juniorul şi Primavera le oferă mult mai multe satisfacţii!

Între Olimpia şi Olimpia II…
Partea a doua a emisiunii i-a avut pe jucătorii Olimpiei în prim plan. Daniel Feier şi Florin Mureşan au vorbit despre parcursul primei echipe în Liga a 2-a în vreme ce extrem de emoţionaţi, juniorii Adrian Ciul, Mircea Donca şi Richard Gulya trag speranţe ca sezonul bun făcut la satelit să-i ajute să facă pasul spre marea performanţă.fotbalisti

Fundaşul Florin Mureşan e conştient că aşteptările fanilor sunt mult mai mari şi că era loc de mai bine.

„ E bine că ne-am mai revenit pe final de an şi odată cu revenirea domnului Csik am strâns mai multe puncte. Suntem acum pe opt dar cred că cu o pregătire bună în această iarnă vom putea prinde play-off-ul” a declarat fundaşul Florin Mureşan.

Atacantul Daniel Feier e conştient că fără puncte din deplasare va fi greu de ajuns în primele şase.

”Eu întotdeauna încerc să dau totul când intru pe teren. N-am avut o toamnă prea reuşită şi sper să ne revanşăm. Am avut în vară ofertă de la Câmpina dar am ales să rămân la Olimpia. Nu regret acest lucru şi sunt convins că la primăvară altfel vor sta lucrurile” a punctat şi atacantul Daniel Feier.

„Suntem pregătiţi să facem pasul spre echipa mare. Dacă ni se va da această şansă nu cred că vom dezamăgi. Fiecare junior are visele lui legate de fotbal” a spus Adrian Ciul.

Mijlocaşul Mircea Donca îşi doreşte să depăşească performanţele tatălui său, Nelu Donca, acum antrenor la Juniorul şi la Sportul Botiz.

„El e cel mai critic susţinător al meu. A fost un an bun pentru mine. Putem câştiga liga a 4-a de elită şi apoi vedem ce ne rezervă viitorul” a declarat Mircea Donca, cel care reuşeşte să îmbine fericit şi sportul de performanţă cu programul încărcat de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Richard Gulya îşi doreşte ca acest sezon de liga a 4-a de elită să fie doar o rampă de lansare spre fotbalul mare.

„Trebuie să ne dorim mai mult de atât şi să ajungem măcar la nivel de liga a 2-a. Avem o şansă de care trebuie să profităm”.

Ediţia viitoare a emisiunii Săptămâna sportivă va fi dedicată premianţilor de la celelalte patru secţiuni. Totul luni 12 ianuarie de la ora 20,45 la Nord Vest TV.
Cristian Stan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...