More


  Schimbări majore în 2014 pentru karate-ul sătmărean

  - Advertisement -

  Ideea înfiinţării Asociaţiei Judeţene de Karate a venit în luna februarie 2014 la initiativa lui Robert Magos 6 DAN preşedinte-antrenor la CS Samuraiul Satu Mare care a efectuat primii paşi pentru înfiinţare. Aici trebuie să-i amintim şi pe membrii fondatori ai acestei asociaţii, CS Samuraiul (Magos Robert), CS Voinţa (Ghere Ioan) şi CS Enery Kardio Klub (Anzik Arnold). Totodată, după finalizarea actelor AJK, adică în luna august s-au mai înscris şi CS Okinawa (Nyesti Csaba) şi sectia de karate Lazuri (Filer Ivan). Este un pas mare pentru karateul sătmărean luând în considerare că unificarea cluburilor şi a secţiilor de karate este de bun augur pentru toţi practicanţii de arte martiale. Datorită faptului că în judeţul Satu Mare sunt multe cluburi de karate, finanţarea lor de către autorităţile locale şi judeţene este destul de palidă, aşa prin AJK se va putea simplifica obţinerea resurselor financiare necesare funcţionării cluburilor. Drept urmare s-a luat modelul Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Deja s-au primit semnale pozitive din partea unor consilieri locali şi judeţeni care doresc susţinerea cluburilor de karate prin AJK. Trebuie să mentionăm faptul că doar cluburile şi sectiile de karate înscrise în AJK vor avea dreptul de a beneficia de aceste fonduri.

  Componenţa AJK: Robert Magos – preşedinte, Ioan Ghere – vicepreşedinte, Arnold Anzik –secretar, Otto Kovacs – dir.marketing , responsabili cu arbitrajul Ivan Filer şi Csaba Nyesti.
  Pe scurt, iată câteva evenimente organizate de catre AJK în anul trecut:
  -s-au organizat câteva competiţii de verificare : Cupa Satmarului şi Cupa Okinawa
  – s-au realizat parteneriate cu stilurile kyokusinkai, shotokan, nihon taj jitsu din România şi Ungaria
  – Nyesti Csaba, membru în AJK a devenit reprezentantul oficial al stilului Nihon Taij Jitsu -România.

  La final de an, aşa cum este şi normal, AJK a organizat Gala Campionilor unde s-au înmânat premii pentru karateka din cluburile afiliate, iar pentru rezultate deosebite şi nu numai au fost premiaţi 30 de sportivi. “Sunt conştient că mai sunt karateka valoroşi în judeţul nostru care merită să aparţină acestui for superior al karateului sătmărean, dar conducătorii şi antrenorii de la celelalte cluburi trebuie să realizeze că această asociaţie nu este a unui singur om, s-a înfiinţat pentru toţi cei care practică artele marţiale în judeţ”, a declarat preşedintele AJK “Sensei“ Robert Magos.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img