More


  Statul Islamic amenință cu executarea a doi ostatici japonezi și cere o răscumpărare de 200 milioane de dolari

  =

  3

  Gruparea Statul Islamic (SI) a amenințat marți, într-o nouă înregistrare video, că va executa doi japonezi despre care afirmă că-i deține ostatici și cere o răscumpărare de 200 milioane de dolari de la guvernul japonez, relatează AFP, DPA și Reuters.

  În înregistrare, difuzată pe site-urile jihadiste și a cărei autenticitate n-a putut fi stabilită deocamdată, Statul Islamic, care controlează largi teritorii din Irak și Siria, amenință că-i ”va omorî în decurs de 72 de ore pe cei doi ostatici”.

  Jihadiștii SI ”îi cer guvernului japonez să plătească 200 milioane de dolari pentru salvarea vieții ostaticilor”.

  Potrivit AFP, este prima dată când Statul Islamic, cunoscut pentru brutalitatea sa, anunță că deține ostatici japonezi. Organizația i-a identificat ca fiind Haruna Yukawa și Kenji Goto Jogo.

  În înregistrare poate fi văzut un bărbat în uniforma neagră jihadistă. El ține în mână un cuțit și vorbește în engleză, în fața camerei, stând între doi ostaticii îmbrăcați în portocaliu.

  Un responsabil al Ministerului japonez de Externe a indicat că Tokyo urmărește cazul și evaluează situația.

  Înregistrarea este difuzată în timp ce premierul japonez Shinzo Abe se află în vizită la Ierusalim, urmând să se întâlnească cu președintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah (Cisiordania), ultima etapă a unui turneu care a inclus Egipt, Iordania și Israel.

  Reuters amintește că premierul japonez, în cursul unei vizite efectuate la Cairo pe 17 ianuarie, a promis o asistență nemilitară de circa 200 milioane de dolari pentru țările care luptă împotriva grupării Statul Islamic.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img