Washingtonul amenință Rusia cu noi sancțiuni

2

Washingtonul a amenințat miercuri Moscova cu impunerea unor noi sancțiuni, afirmând că prețul de plătit “va continua să crească” dacă Rusia nu încetează să îi sprijine pe separatiștii din estul Ucrainei, relatează AFP.

“Atât timp cât Rusia nu va înceta să aducă atingere flagrantă obligațiilor sale (…), prețul de plătit va continua să crească”, i-a spus vicepreședintele Statelor Unite, Joe Biden, președintelui ucrainean, Petro Poroșenko, potrivit declarațiilor citate de Casa Albă după o conversație telefonică între cei doi lideri.

Casa Albă a condamnat, de asemenea, “separatiștii susținuți de Rusia”, precum și “gravele pierderi civile provocate de ofensiva susținută de Rusia în estul Ucrainei”.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a prelungit miercuri seară până în aprilie sancțiunile contra parlamentarilor ruși — în special suspendarea dreptului de vot al celor 18 deputați—, decise în urmă cu un an după anexarea Crimeii la Rusia, fără să adopte însă noi sancțiuni economice împotriva Moscovei.

Marți, președintele american, Barack Obama, și cancelarul german, Angela Merkel, “au căzut de acord”, cu prilejul unei discuții telefonice, asupra faptului că Rusia va trebui “să își asume responsabilitatea” “sprijinului material acordat separatiștilor” proruși în estul Ucrainei, a anunțat Casa Albă.

Rusia a dezmințit constant că susține rebeliunea separatistă din Ucraina și a denunțat măsurile occidentale ce urmăresc slăbirea poziției președintelui Vladimir Putin.

Un atac al separatiștilor propuși la sfârșitul săptămânii trecute contra orașului Mariupol (estul Ucrainei), care ar putea servi ca punte între Rusia și Crimeea anexată, s-a soldat cu 30 de morți, în principal civili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ioana Bran: ”Am votat pentru amânarea a plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV”

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, a lucrat intens în aceste zile în comisii și ieri în...

REALITATE. A fost JALE ieri. 19 DECEDAȚI confirmați cu COVID-19 într-o singură zi

Ieri a fost o zi neagră pentru România, fiind consemnați 19 persoane decedate dintre cele infectate cu COVID-19. Din fericire, niciuna dintre aceste persoane...

O nouă veste TRISTĂ în fotbalul sătmărean! Fostul portar și arbitru, FIRI CÂMPAN s-a stins la doar 50 de ani!

  Veștile triste par că nu se mai opresc în această săptămână, în fotbalul sătmărean. Mai întâi l-am pierdut pe fostul atacant  din anii 70-80...

Continuă dotarea spitalelor din județ! Container destinat suspecților de Coronavirus la Spitalul din Negrești Oaș!

Consiliul Județean continuă dotarea spitalelor din județul Satu Mare, pentru o bună funcționare pe perioada stării de urgență. Astăzi, în curtea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a...

Marcel Ciolacu lansează un APEL către toți ROMÂNII: ”Un produs românesc CUMPĂRAT = un loc de muncă SALVAT!”

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un apel către toți românii ca în actualul context actual și cel care va urma să încerce să...