More


  Campanie antidrog la LPS

  =

  LPS

  „O zi în şcoala ta !“ este numele campaniei desfăşurată cu mare succes în ziua de 25 februarie în cadrul Liceului cu Program Sportiv. Ne-au onorat cu prezenţa insp. pr. Camelia Iacob, psih. Câmpan Puşa şi scms. Tămăşan Irina specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare, şi insp. pr. Felicia Hrihorişan din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie în vederea desfăşurării de activităţi interactive pe următoarele teme: problematica consumului de droguri, delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorului de către tineri. Aceştia au intrat pe rând în toate clasele de liceu şi au purtat discuţii deschise despre creşterea semnificativă a consumului de substanţe psihoactive în rândul tinerilor şi scăderea vârstei de debut, totodată şi despre cauzele de consum. Pentru ilustrarea efectelor nocive specialiştii CPECA au prezentat un film demonstrativ elevilor, apoi au subliniat consecinţele negative – dependenţa fizică şi psihică, depresie, îmbolnăvirea organismului, abandon şcolar – şi riscurile asociate, cum ar fi de exemplu contaminare cu virusul HIV şi virusul hepatic C. Doamna insp. pr. Felicia Hrihorişan a evidenţiat faptul că adolescenţii care consumă droguri sunt predispuşi la violenţă şi comportamente delincvente şi pot provoca accidente de maşină.
  Nu doar orele ci şi pauzele au fost interactive, specialiştii au postat un stand informativ în holul liceului cu materiale antidrog şi au stat de vorbă cu fiecare elev în parte. Considerăm că întreaga activitate a fost una foarte eficientă, elevii au învăţat că o viaţă dependentă de drog nu poate fi decât un mod de trai jalnic, demn de compătimit. Recomandările finale au fost ca adolescenţii să nu se lase doborâţi de pericolele care pândesc la fiecare colţ de stradă, să fie atenţi cu prietenii şi să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur.
  Aceste informaţii au fost oferite de către prof. Turtoi Timea, consilier şcolar în cadrul Liceului cu Program Sportiv.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img